FoodFest Antalya’da Lezzet Şöleni

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, ikinci gününde de büyük bir ilgiyle devam ediyor. Karaalioğlu Parkı’nda kurulan festival alanında, yerel ve uluslararası lezzetlerin buluştuğu etkinlikte atölyeler, söyleşiler ve paneller düzenleniyor.
Antalyalılar ve şehre gelen ziyaretçiler, enginarlı ekmek dolması, turunç reçelli katmer ve zeytin piyazı gibi yöresel tatlarla adeta lezzet turuna çıktı. Antalya’nın yeme-içme sektöründeki marka işletmeleri de stantlarda ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.
Başkan Böcek Tatları Denedi
Festivalin ikinci gününde usta şefler Ömür Akkor ve Çiğdem Seferoğlu'nun sunumları büyük beğeni topladı. Ünlü TV programcısı İdil Yazar ise sağlıklı tariflerle Antalyalılarla buluştu. Şef Arda Türkmen’in yaptığı zeytin piyazı ise en çok ilgi gören lezzetler arasında yer aldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şeflerin etkinliklerini yakından takip ederek vatandaşlarla birlikte tatları denedi.
"İlgiden Dolayı Çok Mutluyuz"
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Antalya’mızın yerel lezzetlerini tüm dünyaya aktarmaya çalışıyoruz. Antalya’nın tüm bileşenleri turizmi 12 aya yaymaya çalışıyor. Gastronomi de bu adımlardan bir tanesidir. Antalya’mız her mevsim gastronomi festivaline uygun bir şehir. Her ilçemizin çok farklı ve güzel ürünleri var. Böyle etkinlikler ile de ilçelerimizin yerel ürünlerini dünyaya taşıyoruz. Festivalimiz her geçen yıl büyüyerek, artıyor. Ziyaretçi sayımız, şeflerimiz ve katılımcılarımız ile gastronomi festivalini bir marka haline getireceğiz. Bu yıl festival alanımızı da büyüktük. İlgiden dolayı çok mutluyuz" dedi.
"Gastronomi Olmaz İse Olmazdı"
Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, daha sonra MasterChef Mehmet Yalçınkaya ile ‘Antalya’nın Mutfak Zenginliği’ konulu söyleşide bir araya geldi. MasterChef Yalçınkaya, "Ancak Antalya bu işi çok güzel yapıyor. Tüm Türkiye iki gündür Antalya’nın gastronomi festivalini konuşuyor. Böyle önemli bir turizm şehrinde gastronomi olmaz ise olmazdır. Artık bu festival ile birlikte büyük bir eksiklik giderildi. Böyle etkinlikle bazen önemli markalar yatırıyor. Örneğin; avokado tropikal bir meyve iken Antalya’nın yerel bir ürünü oldu" dedi.
"İşletmelerimde Antalya’nın Birçok Ürününü Kullanıyorum"
FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin bir diğer önemli konuğu ise MasterChef Somer Sivrioğlu oldu. Başkan Muhittin Böcek ile birlikte ‘Antalya Ürünleri ile Uluslararası Mutfaklarda Yer Almak’ konulu söyleşide buluşan MasterChef Somer Sivrioğlu şu ifadeleri kullandı: "Mutfağımda Antalya’nın ürünlerini çok tercih ediyorum. Yeşilliğin ve narenciyenin tüm çeşitleri burada yetişiyor. Limon, portakal, greyfurttan sonra şimdi lime de çok kullanıyoruz. Avokado artık benim için Türk meyvesi haline geldi. Antalya’da çok farklı avokado ürünleri var. Antalya’da Yörük kültürünü iyi anlatan lokal işletmelerin artması gerekiyor. Antalya sadece turizmde yatak kapasitesi ile değil gastronomi ile de adından söz ettirmelidir."
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.