Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), resmi internet sitesinde yer alan transfer yasakları bilgilendirme tablosunu güncelleyerek Türk futboluyla ilgili yeni kararlar açıkladı.
Antalyaspor'a 3 Dönem Şoku
Yapılan son duyuruda Trendyol Süper Lig ekibi Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig takımlarından Antalyaspor ve Pendikspor ile TFF 2. Lig temsilcisi Hatayspor'a transfer yasağı getirildiği bildirildi.
Açıklanan resmi veriler doğrultusunda Trendyol Süper Lig ekibi Gençlerbirliği ile Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Antalyaspor ve Pendikspor'a 3'er dönem transfer yasağı uygulandığı kaydedildi. Bu karar 3 kulübün önümüzdeki 3 tescil dönemi boyunca kadrolarına yeni oyuncu dahil edemeyeceği ve mevcut kadrolarıyla yola devam etmek zorunda kalacağı anlamına geliyor.
Antalya'nın Transfer Yasağı Temmuz 2025'te Kalkmıştı
Geçtiğimiz yıl Süper Lig'de top koşturan Antalyaspor, Temmuz 2025'te kulübün transfer yasağının kaldırıldığını açıklamış, "Kulübümüzün transfer yapmasına engel olarak FIFA'da bulunan 16 dosyanın tamamı ile anlaşılmış ve ödemeleri yapılmış bulunulmaktadır. Kulübümüzün bugün itibarıyla transfer yapmasına mani olacak finansal bir engeli kalmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.
Hatayspor İçin Ucu Açık Yaptırım Kararı
Yayınlanan listede en dikkat çekici detaylardan biri ise TFF 2. Lig temsilcisi Hatayspor'un ceza durumu oldu. Diğer 3 kulübe belirli bir dönem sınırı konulurken Hatayspor'un transfer yasağının ceza kaldırılıncaya kadar kesintisiz şekilde devam edeceği ifade edildi.