Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aykut Kaya, geçtiğimiz günlerde Expo 2016 Antalya alanını gündeme getirerek yıllardır atıl durumda kalmasını eleştirmişti. AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, Expo alanına değinmeden Antalya'ya 23 yılda yapılan yatırımları sıraladı. Vekil Aykut Kaya, o paylaşımın ardından Manavgat Yeni Devlet Hastanesi inşaatından seslenerek sağlıktan ulaştırmaya Antalya'nın sorunlarıyla ilgili çok sayıda soru yöneltti.
Kaya'dan Expo Soruları
CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 2016 yılında yaklaşık 550 milyon dolara mal olan ve güncel değeri 2 milyar doları aşan Expo 2016 Antalya alanının yıllardır atıl durumda kalmasını eleştirmişti.
Expo Polemiği Büyüyor! CHP’li Kaya’dan AK Partili Taş'a Antalya Soruları
AK Partili Taş, CHP'li Kaya'ya Atıfta Bulundu: "Antalya’ya 23 Yılda Tarihi Yatırımlar"
Kaya'nın açıklamalarının ardından AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Ethem Taş, sosyal medyadan, 'Antalya’ya 23 Yılda Tarihi Yatırımlar' başlıklı bir paylaşım yaptı. "CHP’li milletvekili çıkmış, AK Parti’nin Antalya’da 23 yılda yaptığı dev yatırımları görmezden geliyor" sözleriyle Aykut Kaya'ya atıfta bulunan Milletvekili Taş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Biz lafla değil icraatla, hizmetle konuşuruz. AK Parti iktidarında Antalya’ya yapılan toplam yatırım 383 MİLYAR TL (bugünkü değerle). Antalya’ya Kazandırdıklarımız; 5 bin 200 Yeni Derslik, 33 Sağlık Tesisi – 13 Hastane, 496 km Bölünmüş Yol – 23 Köprülü Kavşak, AntRay ve 3. Aşama Raylı Sistem, toplam 9 Baraj, 15 Gölet, 30 Sulama Tesisi. Toplamda 220.000 dekar tarım arazisi suyla buluşturuldu. Antalya Havalimanı Yeni Terminal ve Kapasite Artışı, 9 bin 676 konut ve köy evi TOKİ Projesi, 4 Stadyum – 18 Spor Tesisi, 312 Yeni Baz İstasyonu – Kırsalda yüzde 99 Mobil Erişim. Biz milletin sofrasına yatırım yaptık. Onlarsa kamu kaynaklarını baklava kutularına, usulsüz ihalelere, belediye yolsuzluklarına harcadı. Antalya’mız şahit. Konuşanlar belli, çalışanlar belli."

"Manavgat ve Alanya Payallar Hastane İnşaatları 3 Yıldır Tamamlanmadı"
İbrahim Ethem Taş'ın, kendisine yanıt vermek yerine "Bu kadar hastane yaptık, baraj yaptık, gölet yaptık” gibi ifadelerle son 23 yılda yapılan yatırımları sıralamaya çalıştığını belirten CHP'li Aykut Kaya, Manavgat Yeni Devlet Hastanesi inşaatının önünde bir açıklama daha yaptı.
Burada AK Partili Taş’a cevap veren Vekil Aykut Kaya, “İşte gördüğünüz gibi bu hastanelerden birinin önündeyim. Tabii ki göremiyorsunuz çünkü 3 yıldır temelden çıkamamış durumda. Alanya Payallar Hastanesi 3 yılda ancak kabası bitmiş. Antalya’nın batısında anjiyo merkezi yok. Demre’de, Kaş’ta bir vatandaşımız kalp krizi geçse Allah’a emanet. Radyoterapi merkezi sadece Antalya merkezde, kanser hastalarımız doğudan ve batıdan uzun yolculuklarla gelerek bu tedaviyi alabiliyorlar” dedi.

Taş'ın dikkat çektiği baraj ve gölet yatırımlarına da değinen Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gökçeler Barajı’nın altyapısında sıkıntı var, çiftçimiz suyunu kullanamıyor. 2014 yılında başladığınız Alanya–Yeniköy Barajı ne oldu Sayın Vekil? Oymapınar Barajı’ndan vatandaşa su yok ama yandaşa elektrik var. Manavgat Yavrudoğan Göleti hâlâ bekliyor. Serik Gebiz’deki Küçük Aksu Barajı 10 yıldır bitmedi. Kaşlı hemşehrilerimiz soruyor; Kasaba Barajı ve Eşen Çayı’ndan su sağlama projeniz ne oldu? Elmalı’da göller kurumuş, taban suları bitmiş. Çayboğazı Barajı’ndan çiftçiye yeterli su verilmiyor. Önleminiz var mı Sayın Vekil? Yıllardır bekleyen Karacaören İçme Suyu Projesi ne oldu? Merak ediyorum, bu bahsettikleri projeleri gerçekten Antalya’ya mı yaptılar, yoksa başka yerlere mi?”
Aykut Kaya'dan 8 Kritik Soru
Expo alanında belirttiği konularla ilgili hâlâ net yanıt beklediğini dile getiren Vekil Aykut Kaya, şu soruları yöneltti:
“Antalya’yı diğer illere raylı sistemle bağlama sözünüz ne oldu? Antalya–Gazipaşa’ya kesintisiz raylı sistem ve otoyol bağlantısını yapacak mısınız? Elmalı–Gömbe–Kaş yolu ne zaman yapılacak? Burdur–Antalya liman bağlantısını raylı sistemle hayata geçirecek misiniz? Antalya–Isparta arasındaki Dereboğazı yolu ne zaman yapılacak? Çubukbeli ve Alacabel tünelleri ne zaman bitirilecek? Gazipaşa–Anamur ve Kaş–Fethiye yolları ne zaman tamamlanacak? Ayrıca soruyorum: Atıl durumda olan Expo’nun akıbeti ne olacak? Buraya stratejik bir proje planlanıyor mu? Buradaki kamu zararının sorumlusu kim? Bu soruların cevaplarını hâlâ bekliyoruz. Kaçamak açıklamalar yerine net cevaplar istiyoruz.”