Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Epstein Belgelerinde Antalya İddiaları Sonrası Baro Suç Duyurusunda Bulundu

Epstein Belgelerinde Antalya İddiaları Sonrası Baro Suç Duyurusunda Bulundu

Jeffrey Epstein davasına ilişkin yayımlanan belgelerde Antalya bağlantılı iddiaların gündeme gelmesi üzerine Antalya Barosu harekete geçti.

Jeffrey Epstein davasına ilişkin yayımlanan belgelerde Antalya bağlantılı iddiaların gündeme gelmesi üzerine Antalya Barosu harekete geçti.

KAYNAK: Ulaş Kökçe
Epstein Belgelerinde Antalya İddiaları Sonrası Baro Suç Duyurusunda Bulundu

Dünya çapında yankı uyandıran Jeffrey Epstein davasına ilişkin yeni belgelerin kamuoyuyla paylaşılması, Türkiye’yi de kapsayan iddiaları gündeme taşıdı. Belgelerde, Antalya’daki Rixos Otel ve bazı yöneticilerin isimlerinin geçmesi kamuoyunda dikkat çekerken, 2011 yılında Antalya’daki Rixos Hotels lojmanında hayatını kaybeden stajyer Burak Oğraş yeniden kamuoyunun gündemine gelmişti. Olayın yeniden tartışılmaya başlanması üzerine, dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, sosyal medya hesabından kapsamlı bir açıklama yapmıştı. Yılmaz, "Epstein belgeleri ile Burak Uğraş olayı arasında bir bağ kurulması art niyetli ve organize bir girişimdir. Bunlara itibar edilmemesi kanaatindeyim" demişti. Yılmaz emekli olduktan sonra Rixos Hotels'de güvenlik müdürü olarak göreve başlamıştı.

Gelişmelerin ardından Antalya Barosu, Epstein dosyasında Antalya bağlantılı iddialar ve kamuoyunda adı geçen kişilerle ilgili Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

epstein-belgelerinde-iddialari-sonrasi-baro-suc-duyurusunda-bulundu

ÇOCUK HAKLARI MERKEZİ ÇALIŞMA HAZIRLADI

Antalya Barosu tarafından yapılan açıklamada, Çocuk Hakları Merkezi tarafından hazırlanan kapsamlı bir çalışma sonucunda suç duyurusunun yapıldığı belirtildi. Baro Başkanı Avukat Ali Çağdaş Bozaner, çocuklara yönelik her türlü şiddet ve istismara karşı toplumun tüm kesimlerini sorumluluk almaya çağırdı.

epstein-belgelerinde-iddialari-sonrasi-baro-suc-duyurusunda-bulundu

“ETKİN VE ŞEFFAF SORUŞTURMA İSTİYORUZ”

Bozaner, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek şu mesajı verdi:

“Çocuğa karşı şiddet, her türlü ihmal ve istismara karşı herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Etkin ve şeffaf bir soruşturma süreci yürütülmesini istiyoruz ve bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”

"TAKİPÇİSİYİZ"

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Avukat Serap Ertuğrul tarafından okunan basın açıklamasında ise Epstein dosyasına ilişkin uluslararası boyuttaki iddiaların ciddiyetle takip edildiği ifade edildi. Ertuğrul, “ABD’de yürütülen yargı süreçleri kapsamında kamuoyuna yansıyan ve uluslararası boyutta insan ticareti ile çocukların cinsel istismarına ilişkin ağır iddialar içeren Jeffrey Epstein dosyasında Türkiye ve özellikle Antalya bağlantısına dair ortaya çıkan bilgileri büyük bir ciddiyetle takip etmekteyiz" dedi.

epstein-belgelerinde-iddialari-sonrasi-baro-suc-duyurusunda-bulundu

KAMU KURUMLARINA ÇAĞRI

Baro açıklamasında Türkiye’nin, ülke sınırları içindeki her çocuk için koruma sorumluluğu bulunduğu hatırlatılarak kamu kurumlarına çağrıda bulunuldu. Ertuğrul, “Çocuk Koruma Kanunu ve Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme kapsamında çocukların her türlü ihmal ve istismara karşı korunma haklarının gözetilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarını çocuk hakları ihlallerini bildirme, denetleme, soruşturma ve cezalandırma sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

epstein-belgelerinde-iddialari-sonrasi-baro-suc-duyurusunda-bulundu

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız