ZMO Şube Başkanı Ebru Kaçın, göreve güçlü bir ekip ile başladıklarını ifade etti. Akademisyenlerin, deneyimli saha mühendislerinin ve genç meslektaşların yer aldığı geniş bir çalışma ağı oluşturduklarını vurguladı.
“Tarımdaki Sorunlar Çığ Gibi Büyüyor”
Başkan Ebru Kaçın, öğrencilik yıllarından bu yana Antalya Ziraat Mühendisleri Odası’nın içinde yer aldığını belirterek, “Mesleki sorumluluk, aidiyet duygusu, mesleğime ve meslektaşlarıma duyduğum saygı beni bu göreve taşıdı. Ziraat mühendisliğinin hak ettiği saygın yere gelmesi için sorumluluk almam gerektiğine inandım” ifadelerini kullandı.
Tarım sektörünün ciddi bir krizden geçtiğine dikkat çeken Kaçın, mevcut tarım politikalarının sürdürülebilir olmadığını vurgulayarak, “Sektörel sorunlar artık bir çığ topu gibi büyüdü. Son yıllarda uygulanan politikalar tarımı ciddi anlamda zorluyor. Üretici ayakta kalmakta zorlanıyor, tarımsal ürünler enflasyonla mücadelede adeta feda ediliyor. Bu haliyle üretimin devam etmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Tarımsal Ürünler Enflasyona Kurban Ediliyor
Kaçın, uygulanan ekonomik politikaların tarımı çıkmaza sürüklediğini de sözlerine ekleyerek, “Ne ürettiğimizi yurt dışına satabiliyoruz ne de iç piyasada üreticiyi koruyabiliyoruz. Türk lirası fazla değer kaybetmesin diye düşük kur politikası izleniyor. Enflasyonu düşürme hedefiyle tarımsal ürünler adeta kurban ediliyor” şeklinde sözlerine devam etti.
“Atatürk İlke ve İnkılapları Rehberimiz”
Yönetim anlayışlarının bilimsel ve çözüm odaklı olacağını önemle vurgulayan Ebru Kaçın, “Atatürk ilke ve inkılaplarını rehber alıyoruz. Önce sorunları bilimsel olarak tespit edeceğiz, ardından çözüm önerilerini ortaya koyacağız. Üyelerimizden başlayarak tüm kamuoyunu harekete geçirecek çalışmalar yürüteceğiz” dedi.
Genç Mühendisler Çıkmazda
Genç ziraat mühendislerinin yaşadığı sorunlara da özel bir parantez açan Kaçın, ziraat fakültelerinin plansız şekilde artmasının mesleğin niteliğini zayıflattığını belirtti. Ebru Kaçın, “Genç meslektaşlarımız tam donanımlı yetişmeden mezun oluyor. İş bulmakta zorlanıyorlar, iş bulanlar ise hak ettikleri maaşı alamıyor, mühendis statüsünde sigortalanmıyor. Bu durum hem meslektaşlarımızı hem de onları istihdam eden firmaları çıkmaza sürüklüyor” şeklinde genç meslektaşlarının yaşadığı zorlukları dile getirdi.
ZMO Antalya’da Değişim: Ebru Kaçın Büyük Farkla Başkan Seçildi