Akdeniz Gerçek | Antalya | Deniz Altından Hazine Çıkarıyor! Kazancını Sokak Hayvanlarına Harcıyor

Deniz Altından Hazine Çıkarıyor! Kazancını Sokak Hayvanlarına Harcıyor

Antalya’da dalış yapan Hüseyin Fırat, denize düşen değerli eşyaları çıkarıyor. Elde ettiği gelirle sokak hayvanlarının bakım ve tedavisini karşılıyor.

Antalya’da dalış yapan Hüseyin Fırat, denize düşen değerli eşyaları çıkarıyor. Elde ettiği gelirle sokak hayvanlarının bakım ve tedavisini karşılıyor.

Deniz Altından Hazine Çıkarıyor! Kazancını Sokak Hayvanlarına Harcıyor
KAYNAK: İHA

Antalya’da hobi olarak başladığı dalışı farklı bir amaç için sürdüren Hüseyin Fırat, denizin altında kaybolan eşyaları çıkararak hem çevre temizliğine katkı sağlıyor hem de sokak hayvanlarına destek oluyor.

Yaklaşık 4 yıldır dalış yapan Fırat, tatilcilerin denizde düşürdüğü cep telefonu, saat, gözlük, ziynet eşyası ve farklı malzemeleri su altından çıkarıyor.

Denizin Dibinden Servet Değerinde Eşyalar Çıkardı

Yaz sezonunda özellikle tatilcilerin denizde kaybettiği eşyaları arayan Fırat, şimdiye kadar birçok değerli malzemeye ulaştı. Fırat, dalış sırasında çıkardığı en değerli eşyanın lüks marka bir saat olduğunu belirterek, bu saati 3 bin dolara sattıklarını söyledi. Denizden çıkardığı altın, gümüş ve değerli eşyaları değerlendiren Fırat, elde ettiği geliri sokak hayvanlarının ihtiyaçları için kullanıyor.

Bulduğu Eşyaları Önce Sahiplerine Ulaştırıyor

Hüseyin Fırat, çıkardığı telefon ve değerli eşyaları öncelikle sahiplerine ulaştırmaya çalışıyor. Bazı vatandaşların kaybettikleri eşyalar için kendisine ulaştığını anlatan Fırat, dedektör yardımıyla denizde arama yaparak alyans gibi özel eşyaları da sahiplerine teslim ettiğini söyledi. Fırat, bir eşyanın sahibinin olduğunu kanıtlayan kişilere ürünleri geri verdiklerini belirtti.

Kazancını Sokak Hayvanlarına Harcıyor

Denizden çıkardığı değerli eşyaların satışından elde ettiği geliri sokak hayvanlarına ayıran Fırat, özellikle yaş mama, kuru mama ve veteriner masraflarını karşıladığını ifade etti. Fırat, evinin çevresinde çok sayıda sokak kedisi bulunduğunu ve elde ettiği gelirle onların bakımına destek olduğunu söyledi.

Denizin Altından Çıkanlar Şaşırtıyor

Dalışları sırasında sadece kişisel eşyalarla karşılaşmadığını belirten Fırat, denizin altında ilginç malzemelere de rastladığını anlattı. Cep telefonları, terlikler, deniz gözlükleri ve maskelerin yanı sıra; oturma bankı, bisiklet, inşaat malzemeleri, pense ve çekiç gibi farklı eşyalar da çıkardığını söyledi. Fırat ayrıca su altında zaman zaman Arapça ve İbranice yazılar bulunan bazı objelere de rastladığını ifade etti.

“Mikroplastik Atıklarda Artış Var”

Deniz kirliliğine de dikkat çeken Hüseyin Fırat, dalışları sırasında aynı zamanda temizlik yaptığını belirtti. Son dönemde özellikle mikroplastik atıklarda artış gözlemlediğini söyleyen Fırat, insanların denize attığı şişe ve diğer atıkların ciddi kirliliğe neden olduğunu dile getirdi. Fırat, denizi temiz tutmanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız