Dar Gelirli Vatandaşlara 81 İlde Sosyal Konut Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için 81 ilde yeni sosyal konut projelerinin yapılacağını açıkladı. Ekim ayında detayların paylaşılması bekleniyor. Antalya’da yapılacak konutlar ise merak konusu oldu.
Dar Gelirli Vatandaşlara 81 İlde Sosyal Konut Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi olağanüstü zirvesi için gittiği Katar dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşanan ekonomik sorunlar ve dar gelirli vatandaşların konut alabilmesi için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmasına yönelik kapsamlı hazırlığımız var. Bu işi süratlendirme ve ülke geneline yayma talimatı verdim" dedi.

dar-gelirli-vatandaslara-81-ilde-sosyal-konut-mujdesi.webp

TALİMATI VERDİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu projenin sorumlusu malum Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum. En kısa zamanda bunlarla ilgili açıklamalarını yapacaklar. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahibi olmasına yönelik kapsamlı bir hazırlığımız var. Murat Bey onunla ilgili çalışmasını sürdürüyor. 2+1, 3+1 konutlar, bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ben kendisine işi süratlendirme ve konut edindirme gayretlerimizi ülke geneline yayma talimatını verdim." dedi.

dar-gelirli-vatandaslara-81-ilde-sosyal-konut-mujdesi-2.webp

81 İLDE TOPLU SOSYAL KONUT ÖNÜMÜZDEKİ AY BELLİ OLACAK

Erdoğan, "Özellikle Doğu, Güneydoğu Anadolu’da bu adımı atmak suretiyle fakir fukara, garip gurebanın bu tür konutlara kavuşmasını sağlamak istiyoruz. Öte yandan bugüne kadar AK Parti hükümetleri olarak, tam 1 milyon 704 bin konut ürettik. Şu anda ülke genelinde 280 bin sosyal konutun yapımına devam ediyoruz. Dikkat edin, bütün bunları asrın felaketi sonrası yoğun inşa faaliyetlerimiz devam ederken, 11 ilde 450 bin konut inşa ederken yapıyoruz. Şu anda TOKİ’mizle 81 ilde arazi ve arsa araştırmaları, proje çalışmaları ve maliyet belirleme süreçleri devam ediyor. Önümüzdeki ay tüm detayları inşallah halkımızla paylaşacağız" diye konuştu.

dar-gelirli-vatandaslara-81-ilde-sosyal-konut-mujdesi-3.webp

dar-gelirli-vatandaslara-81-ilde-sosyal-konut-mujdesi-4.webp

ANTALYA’YA KAÇ SOSYAL KONUT YAPILACAK?

81 ilde yapılacak olan "Toplu Sosyal Konut Projesi" kapsamında Antalya'da nereye ve kaç tane yapılacağı merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre Ekim ayı içerisinde sosyal konutların yapımı ile ilgili ayrıntılar paylaşılacak.

dar-gelirli-vatandaslara-81-ilde-sosyal-konut-mujdesi-5.webp

Kaynak:Tayfun Akyatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.