Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
25°
Akdeniz Gerçek | Antalya | CHP’nin Kritik Meclis Grubuna Antalya’dan Kimler Katıldı?

CHP’nin Kritik Meclis Grubuna Antalya’dan Kimler Katıldı?

CHP’de yaşanan iki ayrı grup toplantısı krizinde Antalya İl Örgütü’nden birçok isim Özgür Özel’in yanında yer alarak Meclis’te yer aldı.

CHP’de yaşanan iki ayrı grup toplantısı krizinde Antalya İl Örgütü’nden birçok isim Özgür Özel’in yanında yer alarak Meclis’te yer aldı.

KAYNAK: Uğur Fidan
CHP’nin Kritik Meclis Grubuna Antalya’dan Kimler Katıldı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) idari ve siyasi tarihinin en hareketli günlerinden birini yaşarken, gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantı salonuna çevrildi. Parti içinde Seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel ile Butlan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında aynı saatte iki ayrı grup toplantısı yapılması beklentisiyle zirveye tırmanan kriz, Kılıçdaroğlu’nun son anda geri adım atmasıyla dinse de grup toplantısına partililer alınmadı. Bu kritik dönemeçte CHP Antalya İl Örgütü, milletvekilleri ve ilçe başkanlarıyla birlikte Meclis’te yerini aldı. 

Yaşanan bu geri çekilmenin ardından Özel, TBMM CHP Grup Salonu’nda kürsüye çıkarak örgütlere ve topluma seslendi. Özel'in konuşmasında kurumsal birlik, meşruiyet ve iktidar yürüyüşü mesajları öne çıktı.

Antalya Delegasyonu Gazi Meclis’te Tam Kadro Saf Tuttu

Ankara’daki bu güç savaşı sürerken, Antalya İl Örgütü çok güçlü bir katılımla Özgür Özel’in çağrısına yanıt verdi. Halkın iradesine, demokrasiye ve örgüt sesine sahip çıkma kararlılığıyla başkente giden heyette Antalya’dan bazı isimler ön plana çıktı.

İl Başkanı ve 7 ilçe başkanı katıldı 

Grupta CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı liderliğindeki il yönetiminin yanı sıra milletvekilleri Aliye Coşar, Cavit Arı, Mustafa Erdem ve Aykut Kaya ile birlikte önceki dönem milletvekili Tuncay Ercenk yer aldı. Sururi Çorabatır ise toplantıda görülmedi. Muratpaşa İlçe Başkanı Can Okan Kıran, Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz, Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, Elmalı İlçe Başkanı Yakup Coşkun, Aksu İlçe Başkanı Hamza Erdem, Akseki İlçe Başkanı Hasan Erdem ve Gazipaşa İlçe Başkanı Fahir Oğuz toplantı da yerini alan ilçe başkanları idi. 

Antalya heyeti sosyal medyada Özgür Özel’in yanında olduğu belirterek şu şekilde açıkladı:

"Seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in çağrısıyla, Cumhuriyet Halk Partisi grup toplantısına katılmak üzere Antalya İl Örgütü olarak Ankara’daydık. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde halkın iradesine, demokrasiye ve örgütümüzün sesine sahip çıktık. Dün de bugün de adaletten, demokrasiden ve örgüt iradesinden yanayız."

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız