Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Antalya | CHP Antalya’dan TÜİK’e “Rızıkta Adalet” Tepkisi

CHP Antalya’dan TÜİK’e “Rızıkta Adalet” Tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üzerinden iktidara yüklendiği yazılı açıklamasında; “Türkiye artık bir ekonomik krizle değil, istatistikle yönetilen bir aldatmaca rejimiyle karşı karşıyadır.

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üzerinden iktidara yüklendiği yazılı açıklamasında; “Türkiye artık bir ekonomik krizle değil, istatistikle yönetilen bir aldatmaca rejimiyle karşı karşıyadır.

CHP Antalya’dan TÜİK’e “Rızıkta Adalet” Tepkisi

Bu yalanın merkezinde TÜİK vardır. TÜİK’in başına çöreklenen siyasi akıl, halkı gerçek enflasyondan, hak ettiği gelirden ve insanca yaşamdan mahrum etmektedir. Bu sadece bir bürokratik manipülasyon değil, açık bir sosyal kıyımdır. Diyen Kamacı; Geçtiğimiz hafta Diyanet’in cuma hutbesinde şöyle yazıyordu: “Rızıkta adalet yoksa orada kul hakkı vardır.” Biz de soruyoruz: Bu ülkeyi yönetenler, bu hutbeyi okurken hiç mi yüzleri kızarmadı? diye sordu.

“Halkımız Uydurulmuş Verilerle Yaşıyor”

Bakın rakamlar ortada diye belirten Kamacı; “ENAG verilerine göre ise Haziran ayında yıllık enflasyonu yüzde 68,68 açıklarken, Haziran ayı enflasyon oranını TÜİK: yüzde 35,05 olarak açıkladı. Gerçekle yalan arasında tam 40 bin lira fark var. Eğer emekli maaşları ENAG’a göre artsaydı bugün 55 bin lira olacaktı. Ama TÜİK’in makyajlı verileriyle 14 bin 500 liraya mahkûm edildiler. Bu bir hata değil, açıkça bir ekonomik kırımdır. Daha da acısı şu: TÜİK sadece emekliyi değil, asgari ücretliyi, memuru, engelliyi, yaşlıyı ve sosyal yardımlarla geçinen milyonları doğrudan etkiliyor. Bugün bu ülkede yaklaşık 65 milyon yurttaş TÜİK’in uydurduğu verilerle yaşamaya mahkûm ediliyor” dedi.

Geçtiğimiz günlerde hükümet, NATO’nun savunma harcamaları çağrısına koşulsuz uyduğunu hatırlatan Kamacı; “GSYH’nin yüzde 5’i savunmaya ayrılacak dediler. Peki o tanklar nerede? O uçaklar neden hâlâ çizim masasında? Yıllardır aynı nakarat: ‘Altay geliyor, Kaan havalanıyor.’ Ama ne gelen var, ne giden! Türkiye hayallerle yönetiliyor. Hayali tanklara, hayali uçaklara milyarlar ayrılırken; emekli pazarda üç domates alamıyor, eczane kuyruğunda bekliyor. Saray israf yaparken, halk çöplerden yiyecek topluyor” diye hatırlatmada bulundu.

Chp Antalya’dan Tüi̇k’e2

“Gerçek Verilerle, Adaletli Bir Türkiye İnşa Edilecek”

Kamacı açıklamasının devamında; “CHP olarak çözümümüz nettir: “TÜİK siyasi etkiden arındırılmalı ve özerk hale getirilmeli, bilimsel denetime açılmalı, gerçek veriler kamuoyuna açıklanmalı, tüm bütçeler ve maaşlar bu gerçekliğe göre yeniden planlanmalıdır. Biz bu tiyatronun figüranı olmayacağız. Yalancının kim olduğunu ilan ediyoruz. Bu düzen değişecek, halkın iktidarı gelecek. Gerçek verilerle, adaletli bir Türkiye inşa edilecek” diye belirtti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız