8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Antalya’da da kadınların mücadelesi, emeği ve eşitlik talebi için yürüyüş düzenlenecek. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı, yapılacak yürüyüş için vatandaşlara katılım çağrısında bulundu.
AYDIN KANZA PARKI’NDAN CUMHURİYET MEYDANI’NA YÜRÜYÜŞ
CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, yürüyüşün 8 Mart 2026 Pazar günü saat 12.30’da başlayacağı bildirildi. Katılımcılar Aydın Kanza Parkı’nda buluşarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirecek.
YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILACAK
Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek olan yürüyüşün ardından, günün anlam ve önemine binaen bir çelenk sunma töreni gerçekleştirileceği kaydedildi.
CHP Antalya İl Başkanlığı çağrısında şu ifadelere yer verildi:
“8 Mart 2026 Pazar Saat: 12.30’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ‘KADIN; UMUTTUR, MÜCADELEDİR, EMEKTİR, AZİMDİR, GELECEKTİR, CESARETTİR, EŞİTLİKTİR. KADIN YAŞAMDIR’ sloganıyla Aydın Kanza Parkı’nda buluşuyoruz ve Cumhuriyet Meydanı’na yürüyoruz.”

İl Kadın Kolları Başkanlığı İçin İsimler Yarışıyor
Yürüyüş hazırlıkları sürerken, CHP Antalya İl Kadın Kolları’ndaki yönetimsel süreç de partinin gündemindeki yerini koruyor. 16 Ocak tarihinde görevden alınan Kadın Kolları Başkanı Necla İnci Bayraktar’ın yerine henüz resmi bir atama yapılmadığı bildirildi.Parti içinden edinilen bilgilere göre, İl Başkanı’nın, İl Başkan Yardımcısı Ebru Uzgas’ın bu göreve atanması yönünde bir talebi olduğu ve ilçelerden de bu yönde destekleyici görüşlerin geldiği belirtildi. Öte yandan, Parti Meclisi Üyesi Önder Kurnaz’ın ise bu makama Burdurlu hemşehrisi Mine Öztop’u getirmek istediği ifade edildi. Sürecin bir diğer önemli ayrıntısı olarak; Kadın Kolları MYK Üyesi Füsun Çevik Karaman’ın başlangıçta Mine Öztop’a destek verdiği, ancak gelinen noktada bu sürecin dışında kaldığı kaydedildi.