Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Bursaspor Taraftarına Destek Antalyaspor Taraftarı 07 Gençlik'ten Geldi

Bursaspor Taraftarına Destek Antalyaspor Taraftarı 07 Gençlik'ten Geldi

Somaspor-Bursaspor maçında yaşanan Leyla Zana'ya yönelik atılan slogan tartışmasının ardından Antalyaspor taraftar grubu 07 Gençlik’ten Bursaspor taraftarına destek mesajı geldi.

Somaspor-Bursaspor maçında yaşanan Leyla Zana'ya yönelik atılan slogan tartışmasının ardından Antalyaspor taraftar grubu 07 Gençlik’ten Bursaspor taraftarına destek mesajı geldi.

KAYNAK: Tayfun Akyatan
Bursaspor Taraftarına Destek Antalyaspor Taraftarı 07 Gençlik'ten Geldi

Somaspor-Bursaspor karşılaşmasında Bursasporlu taraftarlar, eski Demokrasi Partisi (DEP) ve HDP milletvekili Leyla Zana’ya yönelik sloganlar attı. Yaşananların ardından AKP, CHP ve DEM Partili milletvekilleri açıklama yaparak tepki göstermişti. Bursasporlu taraftarlara destek Antalyaspor taraftarı 07 Gençlik'ten geldi.

bursaspor-taraftarina-destek-antalyaspor-taraftari-07-genclikten-geldi

“BURSASPOR YALNIZ DEĞİLDİR”

07 Gençlik sosyal medya hesabından yaptığı "Bursaspor yalnız değildir!" başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bursaspor ve taraftarlarının haksız şekilde hedef gösterilmesini kabul etmiyoruz. Tribünler bu ülkenin ortak kültürüdür; vatan, bayrak ve milli değerlere sahip çıkmak ise suç değildir.

Bu konu kulüp ya da şehir meselesi değil, ortak değerlerimize sahip çıkma meselesidir.

07 Gençlik olarak, algı yaratmaya çalışanların karşısında; Bursaspor'un ve duruş sergileyen tüm tribünlerin yanındayız. Renklerimiz farklı olabilir ama bayrağımız birdir."

bursaspor-taraftarina-destek-antalyaspor-taraftari-07-genclikten-geldi

“TÜRK TRİBÜNLERİ BİR BÜTÜNDÜR”

Bursaspor taraftarına yönelik bir diğer destek ise Antalyasporlu olduğu belirtilen bir sosyal medya kullanıcısından geldi. Yapılan uzun açıklamada, Bursaspor ve Bursa kentine yönelik “sistemli ve kasıtlı saldırılar” olduğu iddia edildi. Yaptığı açıklamada, "Son günlerde Bursaspor taraftarına ve Bursa şehrine yönelik sistemli ve kasıtlı saldırılar yapıldığını görüyoruz. Bu algı operasyonlarını ve hedef göstermeleri kabul etmiyoruz. Bursaspor taraftarının; Kürt kökenli kardeşlerimizle, bu ülkenin onurlu ve vatansever insanlarıyla hiçbir sorunu yoktur. Bizlerin sorunu; terör örgütleriyle, PKK ile ve bu ülkenin birliğine, bayrağına, vatanına düşman olan bölücü hainlerledir. Tribünler üzerinden toplumu ayrıştırmaya çalışanlar şunu iyi bilsin: Türk tribünleri bir bütündür. Aramızda rekabet olur, sertlik olur, laf atışması olur ama iş memlekete gelince omuz omuza durmayı biliriz. Türk tribünleri yalnızca futbolun değil, sokakların, şehirlerin ve milletin vicdanıdır. Türkiye'nin en büyük sivil toplum gücüdür. Kimse tribünleri karalamaya, yaftalamaya, hedef göstermeye kalkmasın. Bu ülkenin tribünleri dün de buradaydı, bugün de burada, yarın da burada olacak. Vatanına, bayrağına, kardeşliğine sahip çıkmaya devam edecek.

bursaspor-taraftarina-destek-antalyaspor-taraftari-07-genclikten-geldi

LEYLA ZANA KİMDİR?

1991 Türkiye Genel Seçimleri'nde, bölge kadınlarının büyük desteğini aldığı bir seçim çalışması sonrasında zamanın Sosyal demokrat Halkçı Parti listesinden Diyarbakır milletvekili olarak TBMM'ye girdi. 6 Kasım 1991'de, TBMM 19. Yasama Dönemi için yapılan yemin töreninde, başında Kürt ulusal renkleri olan bir bantla, Türkçe başladığı yemini Kürtçe, "Ben bu yemini Kürt ve Türk halkları için içtim" cümlesiyle tamamlaması nedeniyle meclis salonunda tepkiyle karşılaştı. 2 Mart 1994'te, ABD'de yaptığı bir konuşma yüzünden, TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada, Orhan Doğan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sırrı Sakık ve Mahmut Alınak'la beraber milletvekilliği dokunulmazlığı kaldırıldı. Ertesi gün dokunulmazlıkları kaldırılmış olan diğer 5 milletvekiliyle birlikte gözaltına alındı.

17 Mart 1994'te, grup arkadaşları Hatip Dicle, Selim Sadak ve Orhan Doğan ile birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız