Barbaros Şansal Kepez Kitap Fuarı’nda Antalyalılarla Buluştu

Ünlü modacı Barbaros Şansal, Kepez Kitap Fuarı’nda sevenleriyle bir araya geldi. Gerçekleştirdiği söyleşide terzilik mesleğinden şu anki Türkiye'nin yaşamış olduğu genel durumuna ait açıklamalar yapan Şansal, "Tarihten bugüne değişen bir şey yok" dedi.
Barbaros Şansal Kepez Kitap Fuarı’nda Antalyalılarla Buluştu

Antalya’da düzenlenen Kepez Kitap Fuarı kapsamında, 4 Mayıs 2025 Pazar günü gerçekleşen söyleşide Barbaros Şansal, Antalyalılarla buluştu. “Aynalar Hayatı Tersten Gösterir” başlıklı söyleşide konuşan Şansal, Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya’nın sorusu üzerine Türkiye’nin genel görünümünü değerlendirdi.

Barbaros Şansal Kepez Kitap Fuarı’nda Antalyalılarla Buluştu

“Tarihten Bugüne Değişen Bir Şey Yok”

Şansal, konuşmasında Bülent Ecevit döneminden günümüze kadar gelen siyasal atmosferi değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılarak yeni bir sosyal demokrat parti kuran Bülent Ecevit'in siyasi duruşunu ve toplumla kurduğu bağı örnek gösteren Şansal, o dönemde yaşanan bazı olayları kendi tanıklıklarıyla anlattı.

“Toplumumuz, işine geldiğinde susar, sonra tepki verir. Özal, Yılmaz gibi isimler bir gecede silindi. Bugün yaşadıklarımız da farklı değil. Bu döngü yıllardır değişmedi,” diyen Şansal, bireylerin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

6 Bin Kadın Boy Aynasından Geçti

Meslek hayatında uzun yıllar terzilik yapan Barbaros Şansal, konuşmasında deneyim, liyakat ve etiğin her mesleğin temel taşı olduğunu belirtti.

“6 bin kadın boy aynasından geçti. O aynalarda sadece dış görünüş değil, kimlikler de yansır. İnsan aynaya sadece kendisi için değil, başkaları için de bakmalı” diyen Şansal, "Kişisel gelişim sürecinde kendini görmenin, öz farkındalığın ve kendini olduğu gibi kabul etmeliyiz. Bir bardağı tutarken bile nasıl göründüğümüze bakarız. İşte aynanın başladığı nokta tam da burasıdır” dedi.

“Kamburlarımız Utanç Değil, Güçtür”

Toplumsal kusurlar ve bireysel eksiklere de değinen Şansal, her bireyin bir “kamburu” olduğunu, bu kusurların ise ayıp değil, güç kaynağına dönüşebilecek özellikler olduğunu belirtti. Şansal, “Kamburlarımızı zımparalayarak yok etmeye çalışıyoruz. Oysa onları cilalayıp ışıldatmalıyız. Işıldayan kamburlar artık birer kambur değil, birer güce dönüşür" dedi.

Barbaros Şansal Kepez Kitap Fuarı’nda Antalyalılarla Buluştu

Barbaros Şansal’ın söyleşisi büyük ilgi gördü. Fuara katılan Antalyalılar, hem modacı kimliğiyle tanınan hem de toplumsal eleştirileriyle bilinen Şansal’ın açıklamalarını dikkatle dinledi. Etkinlik sonunda kitaplarını imzalayan Şansal, katılımcılarla bolca sohbet etti.

Kaynak:Tayfun Akyatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.