Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalyaspor altyapıda büyük hedef: 139 okulda yetenek avında

Antalyaspor altyapıda büyük hedef: 139 okulda yetenek avında

Antalyaspor'un Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı, kulübün altyapı çalışmalarındaki yeni vizyonunu açıkladı.

Antalyaspor'un Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı, kulübün altyapı çalışmalarındaki yeni vizyonunu açıkladı.

Antalyaspor altyapıda büyük hedef: 139 okulda yetenek avında

Hasan Subaşı Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Antalyaspor'un Altyapı Koordinatörü Ferda Ramanlı, Antalyaspor Akademisi'nin Türkiye'ye örnek olacak bir yapıya dönüştürüldüğünü belirtti.

Ferda Ramanlı, 'Ana hedefimiz A takıma oyuncu yetiştirmek. Kalifiye antrenör, iyi sporcu ve teknolojik destek ile çalışmalarımızı yapma hedefiyle çalışıyoruz. Antalya'daki 139 okula giderek sporcuları tespit etmek istiyoruz. 25 okula ulaştık ve 400 sporcuyu tespit ettik' dedi.

Ramanlı, 'Eğitim kadrolarını yeniledik, tesislerimizin tamamını revize ettik. Akademimizde 208'i lisanslı olmak üzere yaklaşık 1000 sporcumuz var. Antalyaspor'un kulüp DNA'sını oluşturmak için ciddi atılımlar yaptık. Türkiye'deki kulüplerin A Takımlarında olan test ve ölçüm cihazlarını akademiye kazandırdık' diye konuştu.

Tüm sporcuların her türlü fiziksel verilerine sahibiz

Ramanlı, 'Akademimizdeki bütün çocukların verileri, gelişimleri sistemimizde kayıtlı. Hangi antrenmanda hangi sayısal verilere ulaştıklarını GPS sistemi ile tespit ediyoruz. Türkiye'de sadece Antalyaspor'da olan kuvvet platformunu kullanıyoruz. Tüm sporcuların her türlü fiziksel verilerine sahibiz. Böylece eksikliklerini öğrenip giderme şansı yakalıyoruz. Tamamen bilimsel ve verilerle çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

Antalya'daki 139 okula giderek sporcuları tespit etmek istiyoruz

Ramanlı, 'Kalifiye antrenör, iyi sporcu ve teknolojik destek ile çalışmalarımızı yapma hedefiyle çalışıyoruz. Antalya'daki 139 okula giderek sporcuları tespit etmek istiyoruz. 25 okula ulaştık ve 400 sporcu tespit ettik. Bu sporcuları tesislerimizde çeşitli testlerden geçirip kategorilere ayıracağız. Bir kısmını bünyemizde bir kısmını da ASKF bünyesindeki kulüplerde değerlendireceğiz. Akademideki diğer amacımız röportaj yaparken düzgün diksiyonla konuşan, İngilizce bilen, entelektüel sporcular yetiştirmektir' dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız