Antalya’nın Tescilli Lezzetleri Belgelerini Aldı: Kabak Tatlısı ve Piyaz Artık Resmen Koruma Altında

Antalya’nın coğrafi işaret tescilli iki önemli lezzeti olan Antalya Kabak Tatlısı ve Antalya Piyazı, Lara Barut Collection Otel adına Band Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut’a Coğrafi İşaret Belgeleri ile takdim edildi.
Antalya’nın Tescilli Lezzetleri Belgelerini Aldı: Kabak Tatlısı ve Piyaz Artık Resmen Koruma Altında

Antalya’nın coğrafi işaret tescilli iki önemli lezzeti olan Antalya Kabak Tatlısı ve Antalya Piyazı, Lara Barut Collection Otel adına Band Turizm A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut’a Coğrafi İşaret Belgeleri ile takdim edildi. Belgeleri, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman teslim etti.

Başkan Hacısüleyman, Antalya’nın zengin gastronomik mirasını korumayı ve bu değerleri özellikle turizm sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerle entegre ederek ekonomik kazanca dönüştürmeyi hedeflediklerini belirtti.

“Tescil, sadece kalite değil; kimliktir”

Hacısüleyman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Coğrafi İşaret Belgesi, yalnızca bir kalite standardı değil; aynı zamanda yerel üreticilerimize, geleneksel tariflerimize ve Antalya’mızın özgün lezzetlerine sahip çıktığımızın güçlü bir göstergesidir. Bu belge, geleneksel tariflerin korunması ve Antalya mutfağının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.