Antalya’nın Sofra Klasiği Coğrafi İşaret Alıyor

Antalya’nın 19 ilçesinde yürütülen coğrafi işaret seferberliği kapsamında Kepez Kaymakamlığı, Antalya’nın meşhur çorbalarından yarpızlı çorba için Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret tescil başvurusunda bulundu.
“Ürünlerimizi Geleceğe Taşıyoruz”
Antalya Tarım Orman İl Müdürlüğü sosyal medya hesabı üzerinden müjdeyi paylaşarak, “Antalya Valiliği Öncülüğünde 19 ilçemizde yürüttüğümüz Coğrafi İşaret Seferberliği ile yerel ürünlerimizi geleceğe taşıyoruz. Yapılan tescil başvuruları, ürünlere katma değer, Antalya’mıza marka gücü kazandırıyor. Yerel değerlerimizle büyüyoruz” ifadelerini kullandı.
Kumluca'da Cive Yemeği Tanıtıldı: Coğrafi Tescil Yolunda
Yarpızlı Çorba Nasıl Yapılır?
Yarpızlı çorba, Anadolu mutfağının özgün tatları arasında yer alıyor. Kaynayan suya eklenen yarma piştikten sonra içine kıyılmış yarpız katılarak hazırlanan çorba, yörede kimi zaman sade kimi zaman da yoğurtla karıştırılarak ayranlı şekilde tüketiliyor. Doğal aroması ve serinletici özelliğiyle dikkat çeken yarpızlı çorba, özellikle yaz aylarında sofraların vazgeçilmezi oluyor.
Kaynak:Necdet Görkem Sucu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.