Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
15°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalyalı Miniklerin İlk Mektuplarına Mehmetçikten Sürpriz Yanıt

Antalyalı Miniklerin İlk Mektuplarına Mehmetçikten Sürpriz Yanıt

Antalya’da okuma yazma öğrenen birinci sınıf öğrencilerinin kaleme aldığı "İlk Mektubum Mehmetçiğe" mesajları, kışladan gelen yanıtlarla sevgi köprüsüne dönüştü.

Antalya’da okuma yazma öğrenen birinci sınıf öğrencilerinin kaleme aldığı "İlk Mektubum Mehmetçiğe" mesajları, kışladan gelen yanıtlarla sevgi köprüsüne dönüştü.

KAYNAK: DHA
Antalyalı Miniklerin İlk Mektuplarına Mehmetçikten Sürpriz Yanıt

Antalya'da Milli Eğitim Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ve çocukların vatan sevgisini ifade etmelerini amaçlayan "İlk Mektubum Mehmetçiğe" projesi sayesinde unutulmaz anlar yaşandı.

Minik Ellerin İlk Mektubu

Muratpaşa ilçesinde bulunan Güzeloba İlkokulu öğrencileri, yeni öğrendikleri okuma yazma becerilerini kahraman askerlerimize teşekkür etmek için kullandı. Geçtiğimiz Şubat ayında yazılan mektuplar, Antalya’da görev yapan Mehmetçiklerin kalbine ulaştı ve bu mektuplara kışladan tek tek cevap geldi.

Tugay Komutanından Sınıflara Sürpriz Ziyaret

Antalya 3’üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, öğrencilerin bu anlamlı girişimini karşılıksız bırakmadı ve beraberindeki heyetle birlikte okulu ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin de eşlik ettiği ziyarette, asker abilerinden gelen mektupları ellerinde tutan birinci sınıf öğrencilerinin yaşadığı gurur ve mutluluk yüzlerine yansıdı. Özellikle özel eğitim sınıfındaki çocuklarla yakından ilgilenen Piyade Albay Ayhan Ocak, her bir öğrenciye mektuplarını ve hediyelerini teslim etti ve onlarla sohbet etti.

Bando Eşliğinde Vatan Şarkıları Söylendi

Mektupların okunmasıyla duygusal anların yaşandığı etkinlik, 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Bölge Bandosu’nun sergilediği performansla şölene dönüştü. Çocuklar, vatan sevgisini anlatan şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız