Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalyalı Güreşçiler Ankara'ya Transfer Oldu! Yeni Adresleri ASKİ Spor Oldu

Antalyalı Güreşçiler Ankara'ya Transfer Oldu! Yeni Adresleri ASKİ Spor Oldu

Antalyalı güreşçilerden son Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile başpehlivanlar Furkan Durmuş Altın ve Kemal Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’ne transfer oldu.

Antalyalı güreşçilerden son Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile başpehlivanlar Furkan Durmuş Altın ve Kemal Yılmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’ne transfer oldu.

KAYNAK: İHA
Antalyalı Güreşçiler Ankara'ya Transfer Oldu! Yeni Adresleri ASKİ Spor Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcularından son Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ile başpehlivanlar Furkan Durmuş Altın ve Kemal Yılmaz, Ankara Büyük Şehir Belediyesi ASKİ Spor'a transfer oldu.

antalyali-guresciler-ankaraya-transfer-oldu-yeni-adresleri-aski-spor-oldu

“KIRKPINAR’A ADAYIZ”

ASKİ Spor Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, yapılan transferlerle hedeflerinin net olduğunu vurguladı. Çakmar, "Bu yıl Orhan Okulu, Furkan ile sözleşme imzalayıp Feyzullah'la da 1 yıl daha sözleşmeyi uzatıp 2026 yılında Kırkpınar Başpehlivanlığına aday olduğumuzu ilan etmek istedik. Türk güreşine, ASKİ'mize, Antalya Büyükşehir Belediye'mize hayırlı olsun. Başkanımıza söz vermiştik. Dünyanın her yerini gezdik. Gezmediğimiz hiçbir yer kalmadı. En azından Ankara'yı sporun başkenti yapalım demiştik. Şimdi bütün branşlarda şampiyonluklar elde ettik. Özellikle geçen yıl kazandığımız 15 branşta 8 dünya şampiyonu çıkarmıştık. Bu da tabii sıradan bir başarı değil. Orhan kardeşimizle Feyzullah kardeşimiz geçen yıl gerçekten çok iddialı bir maç yaptı. İkisi de 2025 yılının finalisti. İki önemli başpehlivanımızın Kırkpınar sahasında, er meydanında ve lig güreşlerinde ve diğer güreşlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Spor Kulübü adına güreşmeleri de bizi ayrıca memnun etti" dedi.

antalyali-guresciler-ankaraya-transfer-oldu-yeni-adresleri-aski-spor-oldu

“ANKARA’YA KEMERİ GETİRECEĞİZ”

Transfer sonrası açıklama yapan Orhan Okulu, hedeflerinin altın kemer olduğunu dile getirdi. Okulu, "Kaç yıldır Ankara'ya kemer gelmiyor. Yeni ekip arkadaşlarımız ve hocalarımızla beraber bu yıl söz veriyoruz. Ankara'ya kemeri getirmek istiyoruz. Ata sporumuzda, dışarda biz hep abi kardeş gibiyiz" diye konuştu.

antalyali-guresciler-ankaraya-transfer-oldu-yeni-adresleri-aski-spor-oldu

“DAHA DA GÜÇLENDİK”

Takımın önemli isimlerinden Aktürk, kadronun güçlendiğine dikkat çekti. Aktürk, "Zaten çok güçlü bir ekibimiz var. Yeni gelen isimlerle çok daha güçlü hale geldik. Kulüp başkanımıza ve Mansur Yavaş'a teşekkür ediyoruz. Biz sahada mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Hepimizin tek bir hayali ve kemeri Ankara'ya getirmek" dedi.

“ALTIN KEMERİ ANKARA’YA GETİRECEĞİZ”

Furkan Durmuş Altın ise güçlü kadroya vurgu yaptı. Altın, "Geçen yıl Orhan abiyle beraber altın kemer gururu yaşamıştık. Bizim için bir rol model. Burada da çok güçlü bir ekip, ustalarımız var. İnşallah ASKİ'ye, Ankara'ya altın kemeri getiririz" diye konuştu.

“KEMER ÖNCE ASKİ’YE, SONRA ANTALYA’YA”

ASKİ Spor Yağlı Güreş Koordinatörü Şaban Yılmaz, altın kemeri Ankaralılara hediye etmiş biri olarak büyük sevinç yaşadığını ifade etti. Ezeli rakibi Orhan Okulu ile final yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, takımda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Kemal Yılmaz ise yağlı güreşin profesyonel bir spor olduğunu ve hayatlarını bu şekilde sürdürdüklerini belirterek, altın kemeri kazanmaları halinde önce ASKİ Spor’a, ardından da Antalya’ya götüreceklerini söyledi. Yılmaz ayrıca Antalya seyircisini, Orhan Okulu’yu desteklemeye davet etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız