Antalya'nın kültür ve sanat hayatına yön veren en önemli merkezlerden biri olan Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFAD), kentteki yerel sanatseverleri bir araya getiren çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Antalyalı fotoğraf sanatçısı Yıldız Can, uzun bir aradan sonra yurdun birçok bölgesindeki dağlarda, ovalarda, ormanlarda çektiği fotoğraf karelerini dijital sunumla fotoğraf severlerle paylaştı. Sanatçının 'Özgürlüğe Bir Adım' adını verdiği bu dijital fotoğraf sunumu ANFAD binasında gerçekleşti. Kültür sanat dünyasından pek çok ismin akın ettiği sunuma fotoğraf sanatçıları ile fotoğraf severlerin ilgisi yoğun oldu.

Gülsün Çiçek de Anıldı
Sunumda birkaç yıl önce fotoğraf gezisi sırasında otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu yaşamını yitiren ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödülleri bulunan Antalyalı ünlü fotoğrafçı Gülsün Çekiç de anıldı.
Dağ Köylerinden Yaban Hayatına Uzanan Kareler
İlk dijital fotoğraf sunumunu 2014 yılında yapan Yıldız Can, çektiği fotoğraf karelerini farklı mekanlarda birçok kez sunum ve sergilerde fotoğraf severlerle buluşturdu. Can, doğa sevgisiyle çıktığı yollarda dağlarda, ovalarda, ormanlarda gezindiğini, doğanın güzellikleri yanında doğa canlılarını, dağ köylerindeki sosyal yaşamı da fotoğraf karelerine aktardı. Görsel şölenin ardından sahneye çıkan Can, sunum sonrası söyleşide de paylaşılan fotoğrafların hikayelerini anlattı ve izleyicilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Sanatın insan hayatındaki kalıcı izlerine değinen Yıldız Can, "Hayatta pek çok şey değişir, zamanla silinir, unutulur. Ancak fotoğrafların tanıklığı değişmez. Fotoğraflar yaşadığımız hayatın şahididir. Gittiğimiz yerlerin, gördüğümüz doğal güzelliklerin, paylaştığımız sevinçlerin ve hüzünlerin sessiz tanığıdır" şeklinde konuştu.
ANFAD Yeni Sezonun Müjdesini Verdi
Etkinliğin sonunda Antalya sanat camiasını heyecanlandıran yeni projelerin ipuçları paylaşıldı. ANFAD Başkanı Mehmet Boyacı, Yıldız Can'a teşekkür belgesi sundu. Boyacı, yeni sezonda sürpriz sunumların olacağını, sergilerin olacağını, fotoğraf gezileri ve yarışmaların düzenleneceğini, Antalya'nın doğal güzelliklerinin, tarihi zenginliklerinin, köy, ilçe ve il merkezindeki sosyal yaşamların çekimlerinin yapılacağını da ifade etti.