Antalya’da Trafo ve Elektrik Hatlarında Yangın Tehlikesi

Tahılpazarı Mahallesi’nde öğle saatlerinde bir trafoda patlama sonrası yangın çıktı. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale ederek alevleri söndürdü. Yangın sonrası bölgede geçici elektrik kesintisi yaşandı.
Mahalle sakini Emine Tetik, her yıl benzer olaylarla karşılaştıklarını belirterek, “İtfaiye geliyor, söndürüyor ama sorun kökten çözülmüyor. Her yaz aynı şeyleri yaşıyoruz” dedi.
Gazipaşa’da Elektrik Telleri Alev Aldı
Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ise iki gün önce bir elektrik direğindeki dağıtım telleri yanmaya başladı. Alevler vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Olay kısa sürede kontrol altına alınsa da, bölge halkı altyapının yetersizliğinden şikayetçi.
Uzmanlardan Uyarı: “Tüketim Artışı Ciddi Risk Yaratıyor”
Yetkililer, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte klima ve soğutucu sistemlere bağlı elektrik tüketiminde ciddi yükseliş yaşandığını, bu nedenle elektrik hatlarında aşırı yüklenmenin arızalara ve yangınlara neden olabileceğini belirtti. Enerji altyapısında önleyici bakım ve yenileme çalışmalarının aciliyetine dikkat çekiliyor.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.