Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya'da SES Sendikası'ndan Vergide Adalet Çağrısı

Antalya'da SES Sendikası'ndan Vergide Adalet Çağrısı

Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz Vergide Adalet talepli eylemlerin 45. Haftası nedeniyle şube binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz Vergide Adalet talepli eylemlerin 45. Haftası nedeniyle şube binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Antalya'da SES Sendikası'ndan Vergide Adalet Çağrısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz Vergide Adalet talepli eylemlerin 45. Haftası nedeniyle şube binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu. Ülkede ki adaletsizliklerin boyutları ve çeşitleri o kadar çoğaldı ki artık vergide adalet talebi yetmiyor topyekûn adalet demek gerekiyor ifadelerini kullandı.

Antalya'da SES Sendikası'ndan Vergide Adalet Çağrısı

Şükran İçöz “Ülkemizde yaşanan adaletsizliğin boyutları ve çeşitleri o kadar çoğaldı ki artık yaşadığımız yönetememe krizi sonucunda yurttaşlarımız canından oluyor.  Bolu da 36'sı çocuk 78 yurttaşımız ailece tatil yaptıkları otelde yanarak, boğularak, pencerelerden atlayarak yaşamını yitirdi.  Çok üzüldük, ölümlere sebep olanlar yargılansın, yönetemeyenler istifa etsin dedik, ama sadece ölenlere baş sağlığı, yaralılara acil şifa dileyen sözler duyduk. Bir süre sonra unutulacağı düşünülen insan eliyle oluşturulan büyük bir cinayete tanıklık ettik. 78 insanımızın acısını unutturmamak, bu cinayetin faillerini ortaya çıkarmak, yönetemeyenlerin hesap vermesi, kenara çekilmelerini istemek için bu Çarşamba ve her Çarşamba vergide gelir de adalet, baskıcı eziyet yönetmeliğine karşı durmayı birleştirdik, topyekûn adalet demeye başladık” dedi.

“ADALETSİZ VERGİLER HALKI CANINDAN BEZDİRDİ”

“Gelirde ve vergide adalet taleplerimizi bir yıl oldu ASM önlerinde hastanelerde Vergi Daireleri önlerinde söylerken buna kayıtsız kalan hükümetin Londra’da küresel sermayenin temsilcilerinden nasıl övgü aldığını basından öğrendik diyen” Şükran İçöz, “Sözcü yazarı Erdal Sağlam’ın yazdıklarına göre: ‘Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra’da yatırımcılarla çok sayıda toplantı yapıp, fon yöneticileri ve bankacılarla görüşürken toplantılara katılan bir bankacı, düşük yılbaşı zamlarına Cumhurbaşkanını ikna etmesi nedeniyle Şimşek’e güvenin yurt dışında arttığını, kimsenin artık “Bakan görevden alınır mı?” sorusunu yöneltmediğini aktarmış. Çalışanlardan kesilen yüksek oranda vergilerle, halkın kazancından bağımsız, adaletsiz ve eşit olmayan yüksek dolaylı vergilerle oluşturulan geliri, şirketlere/fonlara dünyanın en yüksek faizini veren, geri kalan gelirle kamuda şatafata harcayan, halkı fakirleştiren hükümete halkın güveni kalmamışken, küresel sermaye temsilcilerine güven vermeyi tercih edenlere söylenecek söz: Yeter artık gidin diyoruz” dedi.
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız