Antalya'da Öld*rülen Aslan Zeus’a Sahibi Mezar Yaptırdı

Antalya Manavgat’ta kafesinden kaçan ve bir çiftçiye saldırdıktan sonra vurularak öld*rülen Zeus isimli erkek aslanın sahibi, kaybettiği hayvanının anısını yaşatmak için evinin önüne temsili bir mezar yaptırdı.
Olay, 5 Temmuz 2025 gecesi Manavgat ilçesinde meydana geldi. Zeus isimli 4 yaşındaki erkek aslan, barındığı hayvanat bahçesinin kafesinden çıkarak yakındaki bir bahçeye girdi. Burada çiftçi Süleyman Kır’a saldıran aslan, saldırı sonucu yaralanan Kır hastanede tedavi altına alındı. Kaçan aslan ise bölgeye çağrılan avcılar tarafından vurularak öld*rüldü.
"Biberonla Besledim, Onunla Büyüdüm"
Aslanın sahibi Yaşar Kaplan ise, uzun yıllardır birlikte yaşadığı Zeus’un ölümüyle büyük bir üzüntü yaşadı. Yaşar Kaplan, Zeus’un kendisi için sadece bir hayvan değil, adeta bir evlat olduğunu belirtti. “Zeus benim kendi çocuğum gibiydi. Ölümü nedeniyle uyku düzenim bozuldu, sakinleştirici ilaç alıyorum. Hiç uyuyamıyorum. Nereye baksam Zeus’u görüyorum. Çocuğum ölmüş gibi hissediyorum. Fark eden bir şey yok” diyen Kaplan, yaşadığı derin üzüntüyü dile getirdi.
Zeus’un çocukluğundan beri kendisiyle birlikte olduğunu anlatan Kaplan, “Onu aldığımda biberonla besliyordum, onunla oynuyordum, onunla yaşıyordum. O kadar sosyal bir hayvandı ki. Ben bile şoktayım, nasıl yaptı bunu, nasıl oldu? Elimde büyüdüğü için unutmuyorum onu” ifadelerini kullandı.
Temsili Mezar Yaptırdı
Öld*rülen Zeus’un anısını yaşatmak için evinin önüne temsili mezar yaptırdığını söyleyen Kaplan, “Sabah evden çıktığımda, gece geldiğimde hep mezarına bakıyorum. Mezarını yapalı 2 gün oldu. Hiç olmazsa anısı burada yaşasın istedim” dedi.
Kaplan, Zeus’un sosyal yapısı nedeniyle bazı tepkiler aldığını ancak onun çok farklı bir hayvan olduğunu vurguladı:
“Zeus benim için çok farklıydı. Tabii, üzüldüm. Her gittiğimde ziyaret ediyordum. Beni görünce heyecanlanıyordu. İlgi istiyordu, çok sosyal bir hayvandı. Videolarımda gördünüz, sarılıyordu, oynuyordu.”
"Öld*rülmesinin Anlamı Yoktu"
Kaplan, “Sosyal hayvan dememiz bazı kişilerce tepki çekti. İnsanlar onu tanımadığı için böyle davrandılar. Öld*rülmesinin de anlamı yoktu. En fazla uyutulurdu ve bir hayvanat bahçesine verilirdi. Bence panik yaptıkları için öld*rdüler, başka birine zarar verir diye düşündüler sanırım. Oysa vermezdi” diye konuştu.
Manavgat’ta Kafesinden Kaçan Aslan Acımasızca Etkisiz Hale Getirildi
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.