Antalya Aksu’da Fideler Toprakla Buluştu! Kadın Üreticiler Sezona Umutla Girdi

Antalya’nın önemli tarım merkezlerinden Aksu’da güzlük fide dikimleri başladı. Kadın üretici Songül Çimen, domates başta olmak üzere birçok sebzeyi toprakla buluşturduklarını belirterek, “Devletimizden destek bekliyoruz. İhracatın önünü açmasını istiyoruz” dedi.
Antalya Aksu’da Fideler Toprakla Buluştu! Kadın Üreticiler Sezona Umutla Girdi

Antalya’nın Aksu ilçesinde yaklaşık 50 bin dekar örtü altı alanda üretim gerçekleştiriliyor. Domatesin yanı sıra biber, patlıcan, kabak gibi sebzelerin fideleri de toprakla buluşmaya başladı.

akdenizgercekantalya-aksuda-fideler-toprakla-bulustu2.webp

“Fidelerimizi Ekiyoruz, Kasım’da Ürünlerimiz Çıkar”

Kadın üreticilerden Songül Çimen, 5,5 dekar alanda domates ekimine başladıklarını söyleyerek şunları dile getirdi:

“Fidelerimizi ekiyoruz. Nasip olursa Kasım'ın 15-20'si gibi ürünlerimiz çıkar. Bu işi severek yapıyoruz. İnşallah önümüz açık olur. Devletimizden destek bekliyoruz. İhracatın önünü açmasını istiyoruz. Kadın olarak devletimizin yanımızda olmasını, arkamızda durmasını istiyoruz.”

akdenizgercekantalya-aksuda-fideler-toprakla-bulustu3.webp

“Simit Çocuğu Değilim, Üretici Çocuğuyum”

Yaklaşık 30 yıldır çiftçilik yaptığını ifade eden Çimen, çocukluğundan bu yana üretimin içinde olduğunu vurguladı:

“Çocukluğumdan beri bu işin içindeyim. Çünkü simit çocuğu değilim ben, üretici çocuğuyum. Tarımla büyüdüm. O yüzden bu işi severek yapıyorum.”

akdenizgercekantalya-aksuda-fideler-toprakla-bulustu4.webp

13 Dönüm Alanda Üretim Hedefi 40 Lira

Bu yıl 13 dönüm alanda domates ekimi yaptıklarını belirten Çimen, ürünlerini 40 liradan satmayı hedeflediklerini aktardı. Çalışma şartlarına da değinen Çimen şunları söyledi:

“Şu anda altı yedi kadın birlikte çalışıyoruz. Serin havada işimizi yetiştirmek için saat 15.30 gibi başladık. Günlük beş buçuk altı saat çalışıyoruz. Ürünlerimiz iyi fiyatlara satıldığı zaman yüzümüz gülüyor. Biz de gülerek çalışmaya geliyoruz. Çiftçinin yüzü güldü mü, herkesin yüzü güler. Türkiye'nin yüzü güler.”

akdenizgercekantalya-aksuda-fideler-toprakla-bulustu5.webp

“Hasadı Çocuklarımla Birlikte Yapıyoruz”

İki çocuğunun da tarım işlerinde yanında olduğunu aktaran Çimen, hasadı hep birlikte yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz aylarda yayla bölgesindeki domates hasadını tamamladıklarını, şimdi ise Antalya Aksu’daki yeni sezona başladıklarını belirtti.


Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.