Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu

Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu

Antalya’da bazı firmalar tarafından uygulanan MARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamaları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya’da bazı firmalar tarafından uygulanan MARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamaları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya’da Martı ve Tag Uygulamalarına Suç Duyrusu

Antalya’da bazı firmalar tarafından uygulanan ARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamaları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Esnafın Ekmeği Koruma Altında

Antalya Şoförler Odası önceki Dönem Başkanı Niyazi Özçelik, “Ekmeğimizi çalan MARTI TAG benzeri uygulamalarının korsan taksicilik yapanlara suç duyurusunda bulunduk. Esnaf’ımızın ekmeğini çaldırmayacağız, sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Korsan Taksicilik İddiası ve Suç Duyurusu

Özçelik, MARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamalarının korsan taksiciliğe sebep olması, haksız kazanç ve vergisiz gelir elde edilmesine aracılık etmesi iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Kural Tanımaz Uygulamalar ve Korsan Taksicilik

Özçelik sosyal medya hesabında, “Değerli Taksici esnafımızın ekmeğini çalan, emeğini yok sayan, usul ve kural tanımaz MARTI ve MARTI TAG benzeri uygulamalarının korsan taksiciliğe sebep olması, haksız kazanç ve vergisiz gelir elde edilmesine aracılık etmesi sebebiyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Korsan Taksiciliğe Dikkat Çekildi

Özçelik, “Antalya ilinde ulaşım hizmeti verebilmek için gerekli olan toplu taşıma aracı kullanım belgesi, ticari taksi ruhsatı olmaksızın kişilerin taksi hizmeti verebilmesi mümkün değildir. Nitekim ilimizin en büyük sorunlarından birisi de vergisiz, kayıtsız araçların trafikte ‘korsan taksicilik’ olarak adlandırılan hizmetleri vermesidir. Martı TAG uygulaması ile tam olarak korsan taksicilik olarak bilinen belediye izni ve ruhsatı olmaksızın trafikte ücret karşılığında yolcu taşımacılığı yapmaktadır. Bununla hep birlikte sonuna kadar savaşacağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız