Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Kaleiçi'nde Otellere Kapı Taksan Suç, Takmasan Mühür!

Kaleiçi'nde Otellere Kapı Taksan Suç, Takmasan Mühür!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2026 bütçesi hakkında konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2026 bütçesi hakkında konuştu.

KAYNAK: Haber Merkezi
Kaleiçi'nde Otellere Kapı Taksan Suç, Takmasan Mühür!

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mustafa Erdem, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu. Erdem, bütçeyi “Halkın sahillerini otellere, müzelerini kepçelere, tarihini ihalelere, çalışanın emeğini ise sömürüye teslim eden bir bütçe” olarak nitelendirdi. Konuşmasına, Kartalkaya’da yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasını hatırlatarak başlayan Erdem, yangının denetimsizlik ve liyakatsizlik sonucu olduğunu söyledi. Erdem, hayatını kaybedenlerin yakınlarının mahkemede dile getirdiği “Kamu görevlileri bu katliamı onayladı, bakanlıklar Cumhurbaşkanı’nın arkasına sığınıyor” dedi.

“Kapı Taksan Suç, Takmasan Mühür”

Antalya, Muğla ve Kapadokya’daki otellerin yangın yönetmeliği nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Erdem, özellikle Antalya’da 1600 işletmenin %90’ında gerekli yangın kapılarının bulunmadığını iddia etti. Kaleiçi’nde otel sahiplerinin, hem yangın kapısı takmak hem de Anıtlar Kurulu’na uymak zorunda kaldığını ifade eden Erdem, “Kapı taksan suç, takmasan mühür!” dedi. Erdem, küçük aile işletmelerinin zor durumda olduğunu, büyük otellerin ise işlem görmediğini belirterek, tarihi alanlar için özel şartname ve bürokratik engellerin azaltılmasını talep etti.

akdenizgercek-kaleicinde-otellere-kapi-taksan-suc-takmasan-muhur-1.webp

Halkın Kıyıları ve Kültürel Miras

Antalya-Demre’de kıyıların betonlaşmasına karşı halkın direnişine dikkat çeken Erdem, Danıştay’ın “kıyının ilk 50 metresi halka aittir” kararına rağmen Bakanlığın bunu 15 metreye düşürdüğünü söyledi. Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yıkımına da tepki gösteren Erdem, müze için yeni projenin nerede olduğunu ve bütçeden ne kadar pay ayrıldığını sordu.

Kültürel Etkinliklerde Sansür Eleştirisi

Erdem, Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen “Şapkalarla Atatürk” sergisinin sosyal medyadaki paylaşımlar gerekçesiyle iptal edilmesini eleştirerek, serginin kaldırılmasının asıl zararı Atatürk’ü sansürleyen zihniyete verdiğini vurguladı.

Müze Projesi Nerede?

Mustafa Erdem'in 1972'den beri Türkiye'nin en önemli ve Avrupa Konseyi Özel Ödüllü binası olan Antalya Arkeoloji Müzesi'nin yıkılması da Bakana sordu. Erdem; “Yıkımın sözde "deprem riski" bahanesiyle yapıldığını, ancak o raporun bile kamuoyundan gizlendi. Mimarlar Odası ve akademisyenlerin "Restorasyon yapılsın" çağrılarına rağmen bakanlık kepçeleri gönderdi. Siz bu ülkenin kültürel hafızasını beton kamyonlarına teslim ettiniz.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız