Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya’da Kaçan Aslanın Sahibi Konuştu

Antalya’da Kaçan Aslanın Sahibi Konuştu

Manavgat’ta bir çiftçiye saldıran ve vurularak etkisiz hale getirilen Zeus isimli aslanın sahibi Yaşar Kaplan, “Sosyal bir hayvandı, saldırdığına inanamadık” diyerek yaşananlara ilişkin üzüntüsünü dile getirdi.

Manavgat’ta bir çiftçiye saldıran ve vurularak etkisiz hale getirilen Zeus isimli aslanın sahibi Yaşar Kaplan, “Sosyal bir hayvandı, saldırdığına inanamadık” diyerek yaşananlara ilişkin üzüntüsünü dile getirdi.

Antalya’da Kaçan Aslanın Sahibi Konuştu

Olay, 6 Temmuz gecesi Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 4 yaşındaki Zeus adlı erkek aslan, daha önce Ankara’daki bir hayvan parkında yaşıyordu. Ancak parkın ruhsatı iptal edilince, sahibi Yaşar Kaplan ve ortağı Ahmet Zeki, aslanı 9 ay önce Antalya’daki yeni tesislerine getirdi.
Yeni açılan bu hayvan parkında, henüz bilinmeyen bir nedenle kafesinden kaçan Zeus, yakındaki bir bahçeye girerek burada uyuyan çiftçi Süleyman Kır’a saldırdı.

Antalya’da Kaçan Aslanın Sahibi Konuştu

Çiftçi Yaralandı, Aslan Vurularak Etkisiz Hale Getirildi

Saldırı sonrası yaralanan çiftçi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, iddiaya göre çevredeki avcılar tarafından vurulan Zeus, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası güvenlik önlemleri artırılırken, hayvanat bahçesiyle ilgili idari işlemler de başlatıldı.

Kaplan: “Zeus İnsanlara Saldırmazdı, Sosyal Bir Hayvandı”

Zeus’un sahibi Yaşar Kaplan, yaşananların ardından yaptığı açıklamada hem büyük üzüntü hem de şaşkınlık yaşadıklarını belirtti:

“Zeus’un annesi ve babasını yurt dışından getirmiştik. Kendisi burada doğmuştu, üç kardeştiler. Çok sakin ve sosyal bir hayvandı. İnsanlara saldırmazdı. Zeus’un böyle bir şey yapacağına inanmakta zorlandık.”

Antalya’da Kaçan Aslanın Sahibi Konuştu

“Sanki Çocuğum Öldü”

Kaplan, saldırıya uğrayan çiftçinin ailesiyle de görüştüklerini belirterek şöyle devam etti:

“Yaralanan kişiye geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Oğluyla da telefonda konuştuk. Zeus’un öldürülmesine çok üzüldüm. Sanki çocuğum öldürülmüş gibi hissettim. Ankara’dayken sürekli beraber oynardık. Bu olaylar keşke yaşanmasaydı.”

Zeus’un Adı Restorana Yazılacak

Kaplan ayrıca, işlettiği restoranın girişine yerleştirdiği aslan heykelinin üzerine ‘Zeus’ yazdırarak, hayvanın anısını yaşatmak istediğini belirtti. Kaplan, Zeus’un ölümüyle sadece bir hayvanı değil, “aileden bir bireyi” kaybettiklerini söyledi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız