Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesi olan Kabotaj Kanunu'nun yürürlüğe girişinin 100’üncü yılı, Antalya’da su altında düzenlenen büyüleyici bir etkinlikle kutlandı. Kentte faaliyet gösteren Derinlere Saygı Dalışı Topluluğu, tarihi ve milli değerleri yaşatmak amacıyla Akdeniz’in mavi sularında anlamlı bir dalış gerçekleştirdi.

'Mavi Vatan'ın 100 Noktasında 100 Dalış'
2014 yılında kurulan topluluk, bu tarihi yıldönümüne dikkat çekmek amacıyla bu yılki kutlamaları 'Mavi Vatan'ın 100 Noktasında 100 Dalış' sloganıyla hayata geçirdi. Antalya açıklarında profesyonel ekipmanlarıyla dalış yapan dalgıçlar, denizin metrelerce altındaki derinliklerde Türk bayrağı açtı. Deniz dibindeki bu görsel şölene, Kabotaj Bayramı'na özel olarak hazırlanan pankartlar da eşlik etti. Anlamlı kutlama hem dron kameraları hem de su altı kameraları tarafından anbean kayıt altına alındı.

Cem Gürdeniz’e Selam ve Atatürk’e Saygı
Etkinliğe katılan Antalya Konyaaltı Sualtı Sporları Kulübü (ANTSAK) Yönetim Kurulu Üyesi Alim Tuğ, denizlerin Türkiye için önemine vurgu yaptı. Kabotaj ruhunun günümüzdeki karşılığının Mavi Vatan olduğunu ifade eden Tuğ, "Kabotaj fikri ve ruhunun devamı olan bugünkü Mavi Vatan fikrini özümsüyor ve fikir babası Sayın Cem Gürdeniz'i sevgi ile selamlıyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimizi ve emeği geçen herkesi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.
