Antalya'da Halk Gastronomi Festivali'ne Koştu

Antalya’nın lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla 4 yıl önce başlatılan FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali, son gününde de dolu dolu devam ediyor.
9 Mayıs 2025 Cuma günü Karaalioğlu Parkı’nda kapılarını ziyaretçilerine açan festivalin bu yılki teması, ‘Akdeniz Mutfağı’ olarak belirlendi. Yerli üreticiyi ve tarımı desteklemek, doğal ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek, Antalya’da yetişen tarımsal ürünlerinin gastronomideki yerini tanıtmak amacıyla festivalde, üç gün boyunca atölyeler, tadım etkinlikleri, yarışmalar, panel, söyleşi ve konserlerle dolu dolu bir lezzet buluşması gerçekleşti.
Antalya’nın ünlü bir çok lezzetinin yer aldığı festivalde ayrıca bir çok belediye ve kadın girişimcilerin yöresel ürünler stantları da yer aldı. Alanda yer alan bir çok lezzetin fiyatının ise piyasa ortalamasında olduğu ve her ekonomiye hitap ettiği görüldü. Bir çok kişinin fotoğraf çekim alanlarında festival anılarını özçekimlerle ölümsüzleştirdi.
Sıcak Havaya Rağmen İlgi Büyük
Her geçen yıl büyüyen ve geniş bir kitleye hitap etmeye başlayan festival kapsamında, dünyaca ünlü Michelin Yıldızlı şefler, gastronomi profesyonelleri, Türkiye’nin önemli yatırımcıları, gurmeler ve lezzet tutkunları 3 gün boyunca birbirinden farklı lezzetler içinde yolculuk yaptı.
Havanın sıcak olmasıyla gündüz katılımın az olduğu gözlemlendiği festivale, akşam konserleriyle birlikte büyük bir yoğunluk yaşanıyor. İzdihama kalmak istemeyen vatandaşlar, sıcak havaya rağmen Antalya’nın yanı sıra farklı illerden gelip kurulan stantlardaki lezzetlerin tadına baktı.
Yöresel Ürünlere Destek
Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi’nin desteklediği Ela Yeşiloğlu ve Melek Aslan’ın Finike’nin el emeği göz nuru yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stanta da ilgi yoğun oldu. Finike Portakalı’nın yanı sıra turunç ve bergamot reçelinin tadımının yaptırıldığı stantta yöreye has 100’ün üzerinde ürün vatandaşlara tanıtıldı.
Girişimcilerden Melek Aslan, 5 yıldır arkadaşı Ela Yeşiloğlu ile yöresel ürünler alanında üretim yaptıklarını kaydetti.
Finike Belediyesi’nin destekleriyle bir çok önemli etkinlikte boy gösterdiklerinin altını çizen Aslan, “Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile gönderim yapıyoruz ve ürünlerimiz çok rağbet görüyor. Şu an iki girişimci kadınız. Ama kooperatifleşme yönünde çalışmalara başladık. Markalaşma ve daha geniş kitleye ulaşabilmek için isim çok önemli. Diğer kadınlarımıza da öncülük yapmak istiyoruz. Bununla birlikte Türkiye'nin her yerine çok daha kalabalık bir şekilde sesimizi ve ürünlerimizi duyurabiliriz” dedi.
20’ye Yakın Reçel Çeşidi
Turunçgiller reçelinden övgüyle bahseden Aslan, “20’ye yakın reçel çeşidimiz var. Yumurtayla yapılan erişte çeşitlerimiz bulunuyor. Tüm ürünlerimiz yüzde 100 doğal ve sağlıklı. Ürünlerin hepsini Finike’deki bahçelerden biz topluyoruz. Her aşamada iki kadın güçlü kadınlar olarak bu işi yapıyoruz. Bize bu konuda destek veren belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Antalya FoodFest İngiliz Yayıncıyı Şok Etti! 'Bu Çılgınca' Dedi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.