Antalya'nın fethinin 819. yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 96. yıl dönümü dolayısıyla Antalya'da çeşitli program ve etkinlik organize edildi.
Antalya Valisi Hulusi Şahin başkanlığında, Yavuz Özcan Parkı 1. Gıyaseddin Keyhüsrev heykeli önünde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Böcek, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Şükrü Özen, ilgili kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Antalya’nın Fethinin 819. Yılına Dolu Dolu Kutlama Programı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın fethinin 819. yıl dönümü kutlama programı ve etkinliklerini gün gün açıkladı ve davette bulundu:
"Akdeniz Üniversitemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte 5 Mart’ta Antalya’nın fethinin 819. yıl dönümünü, 6 Mart’ta ise Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 96. yıl dönümünü coşkuyla kutlayacağız. Antalya’nın fethinin 819. yıl dönümü etkinliklerini 4 Mart Çarşamba günü saat 20.30’da, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birlik Komutanlığı’nın Cam Piramit önünde vereceği konserle başlatacağız. 5 Mart’ta Akdeniz Üniversitemizde Uluslararası Antalya Sempozyumu’nu gerçekleştireceğiz. Aynı gün saat 12.45’te Muratpaşa Camii’nde Mevlid-i Şerif programımız olacak. İftar sonrası saat 20.00’de AKM fuaye alanında Fetih Sergisi’nin açılışını yapacağız. Ardından AKM Aspendos Salonu’nda fetih programını hep birlikte icra edeceğiz. Programın sonunda ise Prof. Dr. Tufan Gündüz hocamız bir konferans verecek. Tüm Antalyalıları Fetih Günü etkinliklerine, AKM’ye ve diğer programlara bekliyoruz."

Atatürk’ün Antalya’ya Gelişinin 96. Yıl Dönümü Kutlanacak
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıl dönümü olan 6 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikleri de duyuran Vali Hulusi Şahin, "Atatürk’ümüzün Antalya’ya gelişinin 96. yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız. Kutlama programı saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu’nda düzenlenecek. Ayrıca Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından ‘Atam Antalya’da’ konseri aynı gün saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Günün sonunda ise saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda bir konserimiz olacak" şeklinde konuştu.

Alanya Kızılkule'nin 800. Yılı
Vali Şahin, Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubat tarafından Alanya’da inşa edilen Kızılkule’nin 800. yılının da kutlamalar kapsamında yer alacağını açıkladı.
"Bizi Biz Yapan Temel Değerlere Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz"
Vali Şahin, "Antalya’mızın ve Alanya’mızın simge yapılarından biri olan Kızılkule’nin inşasının 800. yıl dönümünü yıl boyunca çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Türk tarihinin, Selçuklu’nun ve Osmanlı’nın altın sayfalarını yeni nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Aynı şekilde Cumhuriyet tarihini ve Atatürk’ün mirasını genç kuşaklara benimsetmek için çalışmalarımız sürecek" dedi.

Antalya'da 40 Günlük Yağmur 4 Saatte Yağıyor! Profesörden Taşkınları Önleyecek 5 Çözüm
Manavgat, Gazipaşa, Korkuteli: Antalya Dahil 21 İlde Araziler Orman Alanından Çıkarıldı
Turhan Çömez’den Antalya-Konya Yolu İçin Sert Sorular: 'Onayı Kim Verdi?'