Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nin Basın Buluşması organizasyonu kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, AGC Kafe’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özdemir’e daire başkanları ve belediye bürokratları eşlik etti.

“Cuma Günü Hepimiz Tanışacağız”
Toplantıda gelen soru üzerine, 18 Eylül 2025 Perşembe günü saat 14.00’te gerçekleştirilen ANTBİS ihalesi hakkında açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncel, “Cuma günü hepimiz bisikletlerle tanışacağız. ANSET şirketimiz ihaleyi gerçekleştirdi ve ANTBİS sistemimiz tekrar hizmete girecek. Daha önce elimizde bulunan 78 konvansiyonel bisiklet bakımdan geçirildi ve kullanıma hazır hale getirildi. Elektrikli bisikletler pedal çevirimiyle motor desteği sağlayacak, scooter değildir. 78 mekanik bisiklet de bakımdan geçti ve güncellendi. Tüm bisikletler kiralama yöntemiyle vatandaşlar ve turistler tarafından kullanılabilecek. İnşallah hep birlikte bisiklete bineriz.” dedi.

Bisiklet Sporunun Duayeni Kudret Er Hayatını Kaybetti
Menderes Türel Hayata Geçirmişti
İlk olarak 2014 yılında o dönemki Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel proje yapılmıştı. ANTBİS'in 6 istasyonda 40 bisikletle halka hizmet vermeye başlamıştı. O dönem açıklamaya Başkan Türel, "ANTBİS aynı zamanda Antalya'nın ulaşım hizmetine de katkı sağlayacak. Bu bir başlangıç. Halkımızın talebine göre ANTBİS'i yeniden gözden geçireceğiz. Bir kısmı BAKA bir kısmı da Antalya Büyükşehir Belediye bütçesiyle hayata geçen bir projedir" dedi. Antalyalılar ANTBİS uygulamasında bir saate kadar ücretsiz bisiklete binebilecek. Bir sefere mahsus 5 TL kart ücreti ödenecek. İsteyen vatandaşlar karta yükleme yapıp kredi kartlarıyla da 50 TL'lik depozito karşılığında bisikletleri kullanabilecek. Antalyalılar iki saatten sonra 3 TL, üç saatten sonra ise 5 TL'lik ücret ödeyerek bu hizmetten faydalanabilecek. Vatandaşlar bir saate kadar Antalya'da ücretsiz seyahat edebilme hakkına sahip olacak." demişti. 2019 yılından sonra atıl durumda olan ANTBİS tekrardan Cuma günü faaliyete geçecek.