Antalya Valiliği, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü’nden alınan son bilgiler doğrultusunda kent genelinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yapılan duyuruya göre, 13 Şubat 2026 Cuma günü saat 02.00 ile 22.00 arasında Antalya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Açıklamada, yağış miktarının genel olarak 30-75 kg/m², Antalya’nın doğu ilçelerinde ise yer yer 50-100 kg/m² seviyelerine ulaşabileceği bildirildi.
YÜKSEK KESİMLERDE KAR BEKLENİYOR
Valilik açıklamasında, 1700 metre rakım üzerindeki yüksek kesimlerde yağışların kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının tahmin edildiği belirtildi.
SEL VE HORTUM RİSKİNE KARŞI UYARI
Valilik açıklamasında, kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, hortum, dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgara yol açabileceği vurgulandı. Yetkililer ve vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

VALİLİK FIRTINA UYARISI YAPTI
Antalya Valiliği kuvvetli yağış uyarısı sonrası kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji 4.Bölge Müdürlüğü tarafından alınan bilgilere göre, Antalya ve çevrelerinde 13 Şubat 2026 Cuma saat 02.00 ile 16.00 arasında kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın saatte 50 ile 70 km/saat, yerel olarak kuvvetli fırtınanın 60 ile 80 yer yer 90 km/saat eseceği belirtildi.
Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgide; Antalya çevrelerinde rüzgarın, yarın (13.02.2026 Cuma) gece ilk saatlerden itibaren güney yön-lerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-70 km/saat), yerel olarak kuvvetli fırtına (60-80 yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın aynı günün akşam saatlerine doğru etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" denildi.

AFAD ANTALYA’YA SEL UYARISI YAPMIŞTI
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Antalya’da kuvvetli sağanak yağışların bugün ve yarın devam edeceğini belirterek vatandaşlara SMS yoluyla uyarıda bulundu. Mesajda, sel, su baskını ve taşkın risklerine karşı tedbirli olunması, dere yataklarından uzak durulması gerektiği belirtildi.