Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Valiliği'nden Uyarı! Kuvvetli Fırtına Geliyor

Antalya Valiliği'nden Uyarı! Kuvvetli Fırtına Geliyor

Antalya Valiliği, kentin batısında yer alan Kaş ve Finike ilçelerinde 7 Şubat 2026 Cumartesi günü kuvvetli fırtına beklendiğini duyurarak vatandaşları uyardı.

Antalya Valiliği, kentin batısında yer alan Kaş ve Finike ilçelerinde 7 Şubat 2026 Cumartesi günü kuvvetli fırtına beklendiğini duyurarak vatandaşları uyardı.

KAYNAK: Bülten
Antalya Valiliği'nden Uyarı! Kuvvetli Fırtına Geliyor

Antalya Valiliği, kentin batısında yer alan Kaş ve Finike ilçeleri için fırtına uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, rüzgarın 7 Şubat 2026 Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren etkisini artırmasının beklendiği bildirildi. Valilik tarafından paylaşılan bilgilere göre, rüzgarın batı ve güneybatı yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde, saatte 50–75 kilometre hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın saat 13.00’te başlayarak 21.00’e kadar etkili olması bekleniyor.

BALIKÇILAR VE DENİZCİLER İÇİN UYARI

Açıklamada, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü verilerine dayanılarak şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgide; Batı Akdeniz'in batısında (Kaş-Finike) rüzgarın öğle saatlerinden iti-baren batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.Fırtınanın oluşturacağı muhtemel olumsuzluklara karşı başta balıkçılarımız ve denizcilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

antalya-valiligi-firtina-uyarisi-kas-ve-finikede-firtina-bekleniyor

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız