Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
16°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Otogarı'nda Bulunan Maymun Fıstık Aileye Girdi

Antalya Otogarı'nda Bulunan Maymun Fıstık Aileye Girdi

Aralık ayında Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde x-ray cihazından geçirilirken fark edilen maymun Fıstık, yeni ailesi tarafından kabul gördü.

Aralık ayında Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde x-ray cihazından geçirilirken fark edilen maymun Fıstık, yeni ailesi tarafından kabul gördü.

Antalya Otogarı'nda Bulunan Maymun Fıstık Aileye Girdi

Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde 2024 aralık ayında, 'Rhesus' türü yavru maymun X-Ray cihazından geçirilirken fark edildi. Kaçak yollarla Türkiye'ye getirildiği belirlenen maymun Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı'na yerleştirildi. Fıstık adı verilen maymun, 3 aylık rehabilitasyon ve karantina sürecini tamamlayarak maymun sürüsüne katıldı.

Antalya Otogarı'nda Bulunan Maymun Fıstık Aileye Girdi 2

Fıstık'ın sağlık kontrollerinin tamamlandığını ve sürüye uyum sürecinin başarılı geçtiğini aktararak Antalya Doğal Yaşam Parkı Müdürü Aygül Arsun, "26 Aralık tarihinde Antalya Otogarı'nda el konulan 'Rhesus' cinsi maymunu parkımıza teslim almıştık. Yaklaşık 3 ay süren rehabilitasyon ve karantina süreçlerinde sağlık kontrolleri yapıldı. Ardından onu ailesiyle birlikte yeni ortamına aldık. Bu süreç doğal ilerledi, sürünün Fıstık'ı kabul etmesi zaman aldı. Ancak denemeler sonunda anne birey sahiplendi. Daha önce büyüttüğü bir yavru maymun daha vardı, şimdi Fıstık ile birlikte onu da sahiplenmiş durumda" açıklamasını yaptı.

Antalya Otogarı'nda Bulunan Maymun Fıstık Aileye Girdi 4

Sürünün Tamamı Kaçakçılık Mağduru

Antalya Doğal Yaşam Parkı'nda koruma altında bulunan maymun Fıstık'ın yeni ailesindeki maymunlarının tamamının yasa dışı hayvan ticaretiyle bulunduğunu belirten Arsun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki tüm maymunlar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından el konulmuş ve kaçak ticaretten kurtarılmış bireyler. Fıstık geldiğinde stres altındaydı, annesinden erken ayrılmış, aç ve zayıftı. Karantina sürecinde sağlık kontrolleri yapıldı ve şu an herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor."

Antalya Otogarı'nda Bulunan Maymun Fıstık Aileye Girdi 3

Sürünün En Yaşlısı Fıstık'a Sahip Çıktı

Fıstık'ın 15 günde sürüye tamamen uyum sağladığını da belirten Aygül Aysun, "Onu sürüye dahil etmek için denemeler yaptık. İlk başlarda bazı bireyler reddetti, ancak süreç içinde uyum sağladı. Şu an annesiyle ve üvey kardeşleriyle iyi bir ilişkisi var. Anne birey, sürünün en yaşlısı olan 'Muko'. Daha önce büyüttüğü bir yavru maymun olduğu için Fıstık'a da sahip çıktı. Onu kucaklayıp koruma içgüdüsüyle yaklaşıyor" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız