Antalya Kızıl Sulu Et Nasıl Yapılır? Kızıl Sulu Et Tarifi

Antalya’nın yöresel mutfağında önemli bir yere sahip olan “Kızıl Sulu Et”, sofralara hem lezzeti hem de geleneksel havasıyla damga vuruyor. İşte 8 kişilik Kızıl Sulu Et tarifi, malzemeleri ve püf noktaları…
Kızıl Sulu Et Malzemeleri (8 Kişilik)
Antalya’nın köklü mutfak kültüründen çıkan bu yemek için ihtiyaç duyacağınız malzemeler şunlardır:
- 2 kg kemikli parça et (koyun veya keçi)
- 3 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kızıl Sulu Et Nasıl Yapılır?
Geniş tabanlı bir tavayı orta ateşte kızdırın ve zeytinyağını ekleyin. Kızgın yağa kemikli et parçalarını parti parti koyarak her iki tarafını da mühürleyin ve bir kaba alın.
Ardından doğranmış ya da rendelenmiş soğanları tencereye aktarın. Tereyağı ilavesiyle karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. 1 çay bardağı suda açtığınız salçayı ve kırmızı toz biberi ekleyip iyice karıştırın.
Üzerine kızarttığınız etleri alın, tuz, karabiber ve kekik ekleyin. Azar azar sıcak su ilavesiyle 3-5 dakika kavurmaya devam edin. Sonrasında etlerin hizasına kadar su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Etler pişmeden suyunu çekerse azar azar sıcak su ilave edin. Etler yumuşayıp çatal kolayca batacak kıvama geldiğinde ocağı kapatın. Kızıl Sulu Et’i sıcak sıcak servis edin.
Püf Noktaları
Salça yerine 3-4 adet rendelenmiş domates kullanabilirsiniz. Bu durumda domateslerin suyunu çekmesi beklenmelidir. Etin kemikli olması yemeğe daha yoğun bir lezzet verir. Yemeğin kıvamı ne çok sulu ne de tamamen susuz olmalı; etin suyunu salıp tekrar çekmesi lezzeti artırır.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.