Antalya Kent Konseyi’nin kentin demokratik geleceğine yön verecek genel kurul toplantısında sandık başına gidildi. Türkiye'nin ilk kadın kent konseyi başkanı olarak 2011 yılından bu yana görev yapan Semanur Kurt, genel kurul üyelerinin oylarıyla tekrar başkanlığa seçildi.
15 Yıllık Başkan Tek Aday Olarak Seçime Girdi
Antalya Kent Konseyi'nin yeni dönem yönetimini belirlemek üzere düzenlenen genel kurul toplantısı tamamlandı. 2011 yılından bu yana başkanlık görevini sürdüren Semanur Kurt, genel kurulda yapılan seçim sonucunda başkanlık görevine yeniden getirildi. Türkiye’de bir kent konseyinde başkanlığa seçilen ilk kadın başkan unvanını taşıyan Kurt, 15 yılın ardından başkanlığa devam ediyor. Yeni dönemde görev alacak yürütme kurulu üyeleri ise oylama sonucunda Seda Bayraktar, Avukat Güler Yılmaz Birol, Nazif Alp, Şaban Tat, Osman Ayık, İbrahim Bakır, Tuncay Değirmenci ve Veysel Barut olarak belirlendi.

"Kentin Ortak Aklını Yansıtma Kararlılığı"
Başkan Semanur Kurt, genel kurulda yaptığı konuşmada Antalya Kent Konseyi’nin 27 yıllık geçmişine ve katılımcı yapısına vurgu yaptı. Kurt, "Kentte kamu yararı gözetilmeyen ve şehrimizin geleceğini ipotek altına alacak her türlü girişimin karşısında dik durmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle yeni dönemin kararlı duruşunun sinyallerini verdi. Göç ve çarpık kentleşme gibi kentsel meselelere dikkat çeken Kurt, kurumları hedef almayan ancak kamu yararını gözeten bir yönetim anlayışını sürdüreceklerini belirtti.

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'den "Ortak Akıl" ve Süreç Vurgusu
Toplantıya katılan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, belediye yönetimi olarak kent projelerinde katılımcı ve şeffaf bir süreç yürüteceklerini ifade etti. Kocagöz, Kent Konseyi'nin 1997 yılından beri aktif olduğunu, bünyesinde 14 çalışma grubu ve 4 çalışma meclisi bulundurduğunu, 26 yönetim kurulu üyesinin hiçbir ücret almadan gönüllülük esasıyla çalıştığını belirtti. Projelerin bireysel görüşler değil, konseyin tartışmalarıyla oluştuğunu ifade eden Kocagöz, "Siyasetçi 3 yıl sonrasını, devlet adamı ise toplumun geleceğini düşünür" diyerek devlet adamı sorumluluğuna vurgu yaptı. Ayrıca Kocagöz, Antalya Kent Konseyi'nin 15 yıl öncesine dayanan müze alanının genişletilmesi yönündeki teklifini hatırlatarak konseyin kentsel planlamadaki vizyonuna dikkat çekti.
Hilmi Uysal'dan Sert Eleştiriler: "Ticari Sır" Tepkisi
Genel kurulda söz alan Hilmi Uysal, Kent Konseyi’ne yönelik eleştirilerini sert bir dille dile getirdi. Uysal, müze alanıyla ilgili sordukları sorulara aldıkları cevabı şu sözlerle aktardı: "Sorduğumuz zamanda, bununla ilgili yeri sorduğumuz zamanda verilen cevap ne biliyor musunuz? Ticari sır!".
Hilmi Uysal, konsey yönetiminin şeffaf olmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı: "Antalya Kent Konseyi'nin müzenin yıkılma sürecinde Kent Konseyi aslında bence iyi bir sınav vermemiştir. Çünkü örtülü bir şekilde bir problem var". Uysal, konseyi "kategorik bir ikiyüzlülükle" suçlayarak, dışarıda "yenileniyor" ibaresi varken içeride "yıkım" yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
Komisyonlarda Seçim Süreci
Genel kurulun idari bölümünde komisyon üyelikleri için seçim yapıldı. Adaylıkların teklif edildiği ve açık bir yöntemle oylandığı süreçte, İmar Komisyonu üyeliğine Ahmet Çiçek, Recep Şengün ve Güler Yılmaz Birol seçildi. Seçimlerde öncelikle kabul edenlerin, ardından kabul etmeyenlerin görüşleri alınarak süreç oy birliğiyle tamamlandı. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ve dilek-temennilerin paylaşılmasının ardından sona erdi. Antalya Kent Konseyi’nde Başkan Değişmedi: 15 Yıllık Başkan Semanur Kurt Yeniden Başkan
2011 yılından bu yana görevini sürdüren Semanur Kurt, tek adaylı genel kurulda yeniden Başkan seçildi. Kentin demokratik platformunda idari seçimler tamamlanırken, müze projesiyle ilgili tartışmalar genel kurula yansıdı.
Antalya Kent Konseyi’nin kentin demokratik geleceğine yön verecek genel kurul toplantısında sandık başına gidildi. Türkiye'nin ilk kadın kent konseyi başkanı olarak 2011 yılından bu yana görev yapan Semanur Kurt, genel kurul üyelerinin oylarıyla tekrar başkanlığa seçildi.