Antalya Elmalı'da Pekmez Kazanları Kaynıyor

Antalya'nın Elmalı ilçesi Yalnızdam Mahallesi’nde makine desteği ile üzüm şıraları pekmeze dönüşüyor.
Antalya Elmalı'da Pekmez Kazanları Kaynıyor

Antalya'nın Elmalı ilçesinde bulunan Yalnızdam Mahallesi'nde toplanan üzümlerin pekmez yolculuğu başladı. 

Yerelden kalkınma hedefiyle üreticilere ekipman desteği sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma ve Kooperatifçilik Şube Müdürlüğü aracılığıyla Yalnızdam Mahallesi'ndeki vatandaşlara üzüm sıkma makinesi gönderdi. 

Antalya Elmalıda Pekmez Kazanları Kaynıyor 2

Üzüm Şırasından Pekmeze 

Saatte bir ton sıkma kapasiteli üzüm sıkma makinesi ile eskiden günlerce uğraş verilerek, bin bir emekle gerçekleştirilen üzüm sıkma işlemi kısa sürede tamamlanıyor. Salkım halinde makineye atılan üzümlerin suyu kısa sürede çıkıyor. Elde edilen üzüm şırası kaynatılarak pekmeze dönüştürülüyor. 

Antalya Elmalıda Pekmez Kazanları Kaynıyor 3

Yalnızdam Mahalle'den Emin Aslan makineden çok memnun olduklarını belirterek, "Eskiden çizmelerle akşama kadar üzüm ezeceğiz diye çok yoruluyorduk. Şimdi ise çok kısa sürede işlerimizi bitiriyoruz. Makine ile bir saatte 1 tondan fazla üzüm suyu çıkarıyoruz. Başkanımız Muhittin Böcek'e teşekkür ederiz. Pekmezimizi tatması için mahallemize davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Antalya Elmalıda Pekmez Kazanları Kaynıyor 4

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.