Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Dahil 9 İlde Suç Çetelerine Darbe

Antalya Dahil 9 İlde Suç Çetelerine Darbe

Jandarmanın Antalya’nın da aralarında bulunduğu 9 ilde gerçekleştirdiği operasyonlarda, 12 organize suç örgütü çökertildi.

Jandarmanın Antalya’nın da aralarında bulunduğu 9 ilde gerçekleştirdiği operasyonlarda, 12 organize suç örgütü çökertildi.

KAYNAK: Necdet Görkem Sucu
Antalya Dahil 9 İlde Suç Çetelerine Darbe

Jandarmanın son iki haftada Antalya’nın da dahil olduğu 9 ilde yürütülen operasyonlarda 12 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Dolandırıcılık, tefecilik, uyuşturucu ticareti ve silah kaçakçılığı gibi suçlara karıştığı belirlenen 106 şüpheliden 68’i tutuklandı.34’ü hakkında adli kontrol kararı verilirken, diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Sahte Sürücü Belgesi, Tefecilik ve Sosyal Medya Dolandırıcılığı

Kahramanmaraş’ta bazı suç örgütü üyelerinin, sürücü belgesi sınavlarında başarısız olan kişiler adına sahte sürücü belgesi düzenledikleri belirlendi. Diyarbakır’da ise organize biçimde uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edildi. Balıkesir’de yürütülen çalışmalarda silah kaçakçılığı yapan bir yapı deşifre edilirken, Antalya’da sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandıran şebekeye operasyon düzenlendi. Muğla’da yardıma muhtaç vatandaşlar için gönderilen nakdi yardımların zimmete geçirildiği belirlenirken, Tekirdağ ve Yalova’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin telefonla dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkarıldı. Manisa ve Bitlis’te ise tefecilik faaliyetlerinde bulunan örgütler çökertildi.

akdenizgercek-antalya-dahil-9-ilde-suc-cetelerine-darbe-1.webp

Yerlikaya: “Suç Şebekelerine Göz Açtırmayacağız”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada, suç örgütlerine yönelik kararlı mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Yerlikaya, “Hiçbir suç ve suçlunun cezasız kalmaması için vatandaşlarımızı dolandıran suç şebekelerine, organize suç örgütlerine yönelik mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız