Antalya Dahil 81 İlde 50 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahte alkol üretimine yönelik 81 ilde düzenlenen "Çengel-16" operasyonlarında 50 bin litre sahte alkol ve binlerce sahte bandrolün ele geçirildiğini açıkladı.
Antalya Dahil 81 İlde 50 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, cumhuriyet başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen "Çengel-16" operasyonlarının detaylarını paylaştı. İl jandarma komutanlıkları tarafından deşifre edilen dört kaçak/sahte alkol imalathanesine yönelik operasyonlarda büyük miktarda sahte alkol ve bandrol ele geçirildi.

Antalya Dahil 81 İlde 50 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

Bir Haftada 50 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen operasyonlarda son bir hafta içinde toplam 50 bin 105 litre sahte ve etil alkol ile 4 bin sahte bandrolün ele geçirildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 46 şüpheli yakalanırken, sahte alkol üretiminde kullanılan birçok ekipmana da el konuldu.

Vatandaş Desteği Önemli

Bakan Yerlikaya, açıklamasında halkın duyarlılığına vurgu yaparak, "Toplumumuzun sağlığını ve güvenliğini tehdit eden sahte alkol üreticilerine karşı mücadelemizde halkımızın desteği çok önemli. Şüpheli durumları bize bildirin, biz gereğini yapalım" ifadelerini kullandı.

Jandarma ve Savcılıklara Tebrik

Sahte alkol operasyonlarının görüntülerini paylaşan Yerlikaya, operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıkları ve jandarma ekiplerini tebrik etti.

Kaynak:Tayfun Akyatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.