İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş çaplı operasyonların gerçekleştirildiğini duyurdu.
Binlerce Personel Sahadaydı
Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“65 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik son 1 haftadır polisimiz tarafından düzenlenen operasyonlarımızda; 354,5 kilo uyuşturucu madde ile 647 Bin 798 adet uyuşturucu hap ele geçirdik. 768 şüpheliyi yakaladık.”

65 İlde Eş Zamanlı Operasyon
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlara çok sayıda il emniyet müdürlüğü katıldı. Yerlikaya, operasyonların Gaziantep’ten İstanbul’a, Antalya’dan Van’a kadar 65 ili kapsadığını belirtti.

Hava Araçları ve Dedektör Köpekler Kullanıldı
Operasyonlara ilişkin teknik detayları da paylaşan Bakan Yerlikaya, şu bilgileri aktardı:
“Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımız koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüklerince; bin 165 ekip, 2 bin 920 personel, 17 hava aracı ve 43 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla operasyonlar düzenledik.”

“Bu Mücadele Gençlerimizi Korumak İçin”
Uyuşturucuyla mücadelenin önemine dikkat çeken Yerlikaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz bu mücadele, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi koruma mücadelesidir. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.”
Yerlikaya TBMM'de Açıkladı: 2,5 Yılda 349 Narkotik Çete Çökertildi