Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANSET'e yönelik yürütülen soruşturmada ikinci dalga operasyon yapıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, emniyetin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından sabah saatlerinde Antalya'nın yanı sıra Adana ve Ankara'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. ANSET tarafından yapılan ihalelerde usulsüzlük ve suçtan elde edilen geliri aklama amaçlı aralarında para geçişleri tespit edilen toplam 25 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali ile ilgili olduğu iddia edildi.
2022 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7.Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmamıştı. Kılıçdaroğlu'nun, festival için yapılan yüklü harcama ve sponsorlar arasında yer alan bazı kuruluş ve firmaları öğrenince, parti tabanında oluşan rahatsızlığı dikkate alarak festivale katılmaktan son anda vazgeçtiği öğrenilmişti. Sponsorların arasında iktidara yakınlığı ile bilinen Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin konaklama sponsoru olduğu belirtilmişti.
Okan Yavuz da gözaltında
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişiler arasında belediye bünyesinde görev yapan bazı personellerin bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ticari ilişkisi bulunan bazı iş insanlarının da operasyon kapsamında gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınan isimler arasında, görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e yakınlığıyla bilinen Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Okan Yavuz’un da bulunduğu öğrenildi. Tanıtım Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Okan Atila da gözaltına alınan isimler arasında olduğu öğrenildi.
SON OPERASYON ANSET'E YAPILMIŞTI
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik en son operasyon geçtiğimiz günlerde ANSET'e düzenlenmişti. Aralarında Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer'in bulunduğu 34 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Yapılan operasonlar sonrası 27 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkarılan 27 kişiden 14'ünü tutuklanmıştı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer, 5 Mayıs 2026 Salı günü taburcu edilerek emniyete götürüldü. Burada ifadesi alınan Çevikol 6 Mayıs 2026 Çarşamba günü tutuklanmıştı.