Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Bu sefer Konu Çok Ciddi! Antalya Biyolojik Müdahale Başlattı

Bu sefer Konu Çok Ciddi! Antalya Biyolojik Müdahale Başlattı

Antalya’nın Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda, ormanlık alanda ağaçlara zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele verecek olan terminatör böceklerin üretimine başlandı.

Antalya’nın Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda, ormanlık alanda ağaçlara zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele verecek olan terminatör böceklerin üretimine başlandı.

Bu sefer Konu Çok Ciddi! Antalya Biyolojik Müdahale Başlattı

Antalya’nın Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Laboratuvarı’nda, ormanlık alanda ağaçlara zarar veren çam kese böceklerine karşı biyolojik mücadele verecek olan terminatör böceklerin üretimine başlandı. Gazipaşa’da çam ağaçlarının gelişimine zarar veren çam kese böceğiyle mücadele kapsamında, nisan ve mayıs aylarında ormanlık alana bırakılacak olan ‘terminatör’ olarak adlandırılan ‘calosoma sycophanta’ böcekler, Gazipaşa’nın farklı noktalarında adeta bir asker gibi görev yaparak Gazipaşa’nın ormanlarını koruyacak.

Laboratuvarda Üretilen Böcekler, Doğaya Bırakılacak

Gazipaşa’da üretilen bu böcekler, ağaçlara zarar veren çam kese böceklerini yiyerek ormanları koruyor. Bu yıl binlerce yararlı böceği doğaya bırakmaya hazırlanan Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, böceklerin üretimine başladı. Erişkin böceklerden laboratuvar ortamında larva alan ekipler, larvalardan çıkan terminatör böcekleri, belli bir süre yiyim yaptıktan sonra çam kese böceği olarak bilinen ‘thaumetopoea pityocampa’ zararlı böceklerinin bulunduğu alanlara toprağa bırakacaklar. Bu şekilde yapılan uygulama ile zararlılarla mücadelede tamamen biyolojik yöntem izlenecek. Bu, Gazipaşa’nın ormanlarını koruma ve çam kese böceklerine karşı etkili bir mücadele yöntemi olacak.

A W161031 01

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız