Antalya Barosu’ndan Kaş’taki Avukat Saldırısına Sert Tepki

Antalya Barosu, Kaş ilçesinde görev yapan baroya kayıtlı avukat İsmail Gökçe’ye yönelik fiziki saldırıyı sert bir dille kınayarak, adli süreçte meslektaşlarının yanında olacaklarını duyurdu.
Antalya Barosu’ndan Kaş’taki Avukat Saldırısına Sert Tepki

Antalya Barosu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kaş ilçesinde görev yapan baroya kayıtlı Av. İsmail Gökçe’nin, 26 Nisan 2025 tarihinde tahliye işlemi için gittiği bir iş yerinde kiracılar tarafından fiziki saldırıya uğradığını duyurdu. Baro açıklamasında, Gökçe’nin başına sekiz dikiş atıldığını belirtti.

“Etkin Adli Süreç Yürütülmedi”

Antalya Barosu, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, olayın vahametine karşın şüpheliler hakkında etkin adli işlem yapılmadığını ve saldırganların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığını belirtti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Şüpheliler hakkında meslektaşımızın daha önceden şikayetleri bulunmasına rağmen, olay gününden bugüne kadar etkin adli işlem yapılmaması, şüphelilerin ifadelerinin alınıp doğrudan bırakılması ne yazık ki yargının avukatlık mesleğine olan bakış açısını da gözler önüne sermektedir.”

“Meslektaşımızı Yalnız Bırakmayacağız”

Baro, Av. İsmail Gökçe’ye yapılan saldırıyı “menfur” olarak nitelendirdiği saldırıyı kınadı. Baro, geçmiş olsun dileklerini iletti hem de hukuki sürecin sıkı takipçisi olacaklarını duyurdu:

“Meslektaşımıza yapılan bu menfur saldırıyı kınıyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Antalya Barosu olarak hukuki sürecin takipçisi olacağımızı, meslektaşımızı yalnız bırakmayacağımızı kamuoyuna ve meslektaşlarımıza saygı ile duyururuz.”

Antalya Barosu’ndan Kaş’taki Avukat Saldırısına Sert Tepki

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.