Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Barosu'ndan Darp Edilen Şanlıurfa Barosu Avukatına Destek

Antalya Barosu'ndan Darp Edilen Şanlıurfa Barosu Avukatına Destek

Şanlıurfa Barosu'na bağlı avukatın Suruç'ta darp edilmesine tepki gösteren Antalya Barosu'ndan açıklama geldi.

Şanlıurfa Barosu'na bağlı avukatın Suruç'ta darp edilmesine tepki gösteren Antalya Barosu'ndan açıklama geldi.

Antalya Barosu'ndan Darp Edilen Şanlıurfa Barosu Avukatına Destek

Antalya Barosu, Şanlıurfa Barosu'na bağlı avukatın Suruç Bölge Trafik Müdürlüğü'nde ağır bir şekilde darp edilmesine tepki gösterdi. Barodan yapılan açıklamada, "Avukata yönelik şiddet son bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz" denildi.

Şanlıurfa Barosu, 1 Nisan 2025 tarihinde Avukat Yılmaz Birden’in, kolluk kuvvetleri tarafından müvekkili ile görüşmesine izin verilmediğini ve darp edildiğini duyurdu.

Antalya Barosu'ndan Darp Edilen Şanlıurfa Barosu Avukatlarına Destek 3

Antalya Barosu'ndan yapılan açıklamada, "Şanlıurfa Barosu'na mensup meslektaşımızın müvekkili ile görüşmek üzere gittiği Suruç Bölge Trafik Müdürlüğünde, görevli kolluk güçleri tarafından önce görüşmesi engellenmiş daha sonra da meslektaşımız kolluk tarafından ağır bir şekilde darp edilmiştir. Mesleğini ifa ederken kolluk görevlileri tarafından uygulanan şiddet yalnızca meslektaşımıza değil; avukatlık mesleğine ve savunmaya karşı yapılmış bir saldırıdır." denildi.

Antalya Barosu'ndan Darp Edilen Şanlıurfa Barosu Avukatlarına Destek 2

"Avukata Yönelik Şiddet Son Bulana Kadar Mücadelemizi Sürdüreceğiz"

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: 

"Yaşanan bu elim olay her aşaması ile suç teşkil eder niteliktedir. Kolluk görevlilerinin Avukatlık mesleğine ve meslektaşımıza yönelttiği şiddet içeren bu eylem, bir hukuk devletinde kabul ve izahı mümkün olmayan kolluk şiddeti şeklinde kayıtlara geçmiştir. Antalya Barosu olarak bu ağır saldırı karşısında meslektaşımızın yanındayız, failler yargı önünde hesap verene ve bu sürekli hale gelen şiddet olayları son bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız