Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
12°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Antalya Barosu Kıyı İhlallerine Karşı Harekete Geçti

Antalya Barosu Kıyı İhlallerine Karşı Harekete Geçti

Antalya Barosu, kıyı kanunu ve kıyı şeridi ihlallerine karşı resmi başvuruda bulundu. İşte detaylar

Antalya Barosu, kıyı kanunu ve kıyı şeridi ihlallerine karşı resmi başvuruda bulundu. İşte detaylar

KAYNAK: Hatice Akkılıç
Antalya Barosu Kıyı İhlallerine Karşı Harekete Geçti

Antalya Barosu, kıyı kanunu ve kıyı şeridi ihlallerine karşı resmi başvuruda bulundu. Baro, belediyeler ve ilgili kurumlara çağrı yaparak halkın kullanım hakkının korunması gerektiğini vurguladı.

Antalya Barosu’ndan Resmi Başvuru

Antalya Barosu, kıyı kanunu ihlallerine ilişkin yaptığı açıklamada, özel işletmelerin kıyı şeritlerinde yasa dışı uygulamalarda bulunduğu bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.

Baro, “Kıyı kanunu ve şeridinin özel işletmeler tarafından ihlal edildiği bilgisinin Baromuza ulaşması üzerine başlattığımız çalışmalar kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi, denize kıyısı olan ilçe belediyeleri ve Antalya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne ihlallerin önlenmesi için gerekli başvurular yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Halkın Kıyıya Erişim Hakkı Vurgusu

Açıklamada, kıyıların halkın ortak kullanım alanı olduğunun altı çizildi. Antalya Barosu, kamuya ait alanların özel işletmeler tarafından işgal edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

Belediyelere ve Kurumlara Çağrı

Antalya Barosu, başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere denize kıyısı olan ilçe belediyelerine ve ilgili bakanlık kurumlarına çağrı yaparak, ihlallerin önlenmesi için etkin adımlar atılmasını talep etti.

Sürecin Takipçisi Olunacak

Baro yönetimi, kıyıların herkesin ortak malı olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların kıyıya erişiminin engellenemeyeceğini, bu doğrultuda sürecin sonuna kadar takip edileceğini duyurdu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız