Antalya genelinde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure lokması etkinlikleri, vatandaşları birlik ve beraberlik sofralarında buluşturuyor. Kent merkezinde gerçekleştirilen geniş katılımlı programların ardından, ilçe genelinde de aşure paylaşımı ve dayanışma etkinlikleri devam ediyor.

Dayanışma Sofralarında Birlik Mesajı
Kentteki cemevlerinde ve meydanlarda düzenlenen programlara katılan protokol üyeleri, Muharrem ayının insanlık tarihi açısından önemine vurgu yaparak, bu kültürün Anadolu topraklarındaki birleştirici gücüne dikkat çekti. Düzenlenen etkinliklerde okunan dualar ve yapılan konuşmalarla, Kerbela’nın hüznü ve paylaşmanın bereketi bir arada yaşandı.

Kemer’de Anlamlı Paylaşım
İlçe genelindeki programlar kapsamında Kemer’de de Alevi Kültür Dernekleri, Muharrem ayı dolayısıyla anlamlı bir aşure lokması etkinliğine imza attı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa; dernek şube başkanı Ali Akar ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra CHP İlçe Başkanı Sedat Karakaya, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Kemer Belediyesi’nden Başkan Vekili Ali Akar ve bir meclis üyesinin de yer aldığı etkinlikte, yerel yönetim düzeyinde temsil sağlandı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Dernek Başkanı Ali Akar, gerçekleştirdiği konuşmada Muharrem ayının önemine vurgu yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdi. Aşure lokması ikramına yoğun ilgi gösteren katılımcılara teşekkür eden Akar, paylaşmanın önemine dikkat çekti.
Deyişlerin seslendirildiği ve semah gösterimlerinin yapıldığı programlar, dualar eşliğinde aşure lokmalarının dağıtılmasıyla sona erdi.
