Alanya’da 60 Kilometrelik Temizlik Teyakkuzu! Sağanakta Göllenmelere Son

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Alanya’da 60 kilometrelik yağmur suyu hattının temizlik çalışmalarına başladı. Robot kamera ve kombine araçlarla yürütülen çalışmalar, tıkanıklıkların önüne geçmeyi hedefliyor.
Alanya’da 60 Kilometrelik Temizlik Teyakkuzu! Sağanakta Göllenmelere Son

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Antalya merkezde başlattığı yağmur suyu hat temizlik çalışmalarını ilçelere de taşıdı. Alanya merkezde başlayan temizlik çalışmaları mahalle mahalle sürüyor. 23 milyon TL bedelli, 60 kilometrelik yağmur suyu hattında ekipler, robot kamera ve kombine araçlarla tıkanıklıkları açıyor.

akdenizgercekalanyada-60-kilometrelik-temizlik-teyakkuzu3.webp

23 Milyon TL’lik Yatırım Yapıldı

ASAT Kontrol Mühendisi Yasin Saltuk Duranoğulları, “Alanya ilçesi Kızlarpınarı Mahallesi’nde, yağışlar başlamadan önce önleyici bakım hizmetleri kapsamında yağmursuyu hatlarının temizliğine başladık. Bu çalışmalar kapsamında Alanya genelinde ve mahallelerinde toplam 23 milyon TL bedelle 60 kilometrelik yağmursuyu hattını temizlemiş olacağız. Çalışmalar tamamlandığında, yıllardır sorun oluşturan göllenmelerin ve hatlarda meydana gelen tıkanıklıkların önüne geçmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

akdenizgercekalanyada-60-kilometrelik-temizlik-teyakkuzu2.webp

“Sağanak Yağışlarda Göllenme Oluşuyordu”

Kızlarpınarı Mahalle Muhtarı Zeynep Bolat Gülçelik, “Anlık sağanak yağışlar olduğu zaman yollarda göllenme oluşuyordu. Yağışlar öncesinde yapılan bu çalışmalar bizim için çok önemli. ASAT ekiplerinin erken müdahalesi sayesinde artık kötü manzaralarla karşılaşmayacağız. Normalde herhangi bir başvuru yapmamıza gerek kalmadan programlı temizlik çalışmaları yapılıyor, bu bizim için çok değerli. Sürekli iletişim halindeyiz, hızlı dönüşleri için ASAT’a çok teşekkür ediyorum’’ ifadeleriyle çalışmalara destek verdi.

Mahalle sakini Muharrem Duran Çoköz ise, “Yapılan temizlik çalışmalarından dolayı çok mutluyuz. Yollarda oluşan göllenmelerin önlenmesi için bu çalışma gerçekten çok önemli. ASAT ve Büyükşehir ekiplerine çok teşekkür ediyorum” diyerek memnuniyetini dile getirdi.


Kaynak:Antalya Büyükşehir Belediyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.