Alanya Badem Kahvesi Tescilleniyor! İşte Tarifi


Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün öncülüğünde yürütülen Coğrafi İşaret Seferberliği kapsamında Alanya’nın geleneksel içeceği badem kahvesi için tescil başvurusu yapıldı.

Antalya Valiliği koordinasyonunda 19 ilçede eş zamanlı olarak sürdürülen Coğrafi İşaret Seferberliği, bölgenin kültürel ve gastronomik mirasını geleceğe taşımayı hedefliyor

Alanya’nın özgün lezzetlerinden biri olan badem kahvesi için Türk Patent ve Marka Kurumu’na coğrafi işaret tescil başvurusu gerçekleştirildi. Başvuru, Alanya Kaymakamlığı tarafından yapıldı.

Alanya badem kahvesi, özgün tarifiyle kuşaklar boyu aktarılan bir lezzet. İşte geleneksel yapım aşamaları:
Malzemeler: 6 tatlı kaşığı dövülmüş badem, 2 kahve fincanı süt, 2 kahve fincanı su, isteğe bağlı şeker.
Bademler kaynatılarak kabukları soyulur.
Soyulan bademler kavrulur ve havanda iyice dövülür.
Dövülmüş badem, süt, su ve isteğe bağlı şeker birlikte kaynatılarak kahve hazırlanır.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.