AKP Antalya İl Başkanı Ali Çetin’den CHP'ye Zehir Zemberek sözler: "Aymazlık, Vandallık, Saygısızlık!”

Rüşvet iddiasıyla geçtiğimiz hafta tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yokluğunda gerçekleşen Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, sert tartışmalara ve protestolara sahne oldu.
AKP Antalya İl Başkanı Ali Çetin’den CHP'ye Zehir Zemberek sözler: "Aymazlık, Vandallık, Saygısızlık!”

Rüşvet iddiasıyla geçtiğimiz hafta tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yokluğunda gerçekleşen Temmuz ayı olağan meclis toplantısı, sert tartışmalara ve protestolara sahne oldu. CHP ve AK Parti grupları arasında yaşanan sözlü atışmalar ve sembolik tepkiler oturuma damga vurdu. Meclisteki gerilimlere dair açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, yaşananları “vandallık” ve “meclis kültürüne saldırı” olarak değerlendirdi.

“Söz Hakkı Engellendi, Ayakkabı Fırlatıldı”

Ali Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar’ın konuşmasının defalarca engellendiğini ve meclis üyelerine üst kattan ayakkabı fırlatıldığını ifade ederek, “Bu olay Antalya’ya yakışmadı. Bu, tam anlamıyla vandallıktır” dedi.

“CHP Zihniyeti Haddi Aşmayı Alışkanlık Haline Getirdi”

Çetin, CHP grubunun tavrını sert sözlerle eleştirerek, “CHP Grubunun tutumu, nereden bakarsanız bakın hadsizlik, aymazlık ve kendini bilmemezliktir. Ayakkabı fırlatma, söz hakkının engellenmesi ve psikolojik şiddet gibi mecliste görülmemesi gereken taşkınlıklar yaşanmıştır” açıklamasında bulundu.

“Vatandaş Her Şeyi Görüyor”

“Sesinizin yüksek çıkması haklı olduğunuz anlamına gelmiyor,” diyen Çetin, “Vatandaşlarımız her şeyi görüyor. Cumhur İttifakı kadroları Türkiye Yüzyılı hedefi doğrultusunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir,” ifadelerini kullandı.

Meclis Gerilim Dolu Geçti: "Ayakkabı Kutusu", Sloganlar ve Sert Sözler

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Böcek Tartışması! (2)Başkanvekili Bayram Ali Çeltik'in başkanlık ettiği toplantıda da sert çıkışlar yaşandı. Açılışta “Utanıyorum” diyen Çeltik, adaletin herkese bir gün lazım olacağını vurguladı. CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir ise Muhittin Böcek’in tutuklanmasını “millet iradesine darbe” olarak tanımladı.

AK Parti Sözcüsü Bahattin Bayraktar konuşma yapmaya çalışırken izleyicilerin “Hak, hukuk, adalet” sloganları ve alkışlarıyla protesto edildi. Bu sırada CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Balık, AK Parti Grubu'nun önüne sembolik olarak bir ayakkabı kutusu bıraktı. Bayraktar’ın “Türkiye para kuleleriyle, valizlerle, bantlı kameralarla, baklavalarla anılır hale geldi” sözleri salondaki tansiyonu daha da yükseltti.

CHP’li Özdemir, “Bu konuşmaları yapacaksak ayakkabı kutularından başlayalım,” diyerek tepki gösterdi.

“Geç Gelen Adalet, Adalet Değildir”

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, kimseyi itham etmediklerini ya da savunmadıklarını belirterek, yargı süreci tamamlanana kadar herkesin masum kabul edilmesi gerektiğini söyledi. DP Grup Sözcüsü ve Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu ise “Geç gelen adalet, adalet değildir” sözleriyle sürecin hızlı ve adil şekilde sonuçlanması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.