Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Genel Başkan Vekili, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’nin önümüzdeki seçimlerde TESK Genel Başkanlığı’na adaylığı konuşulan Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner’le Ankara’da bir araya geldi. Edinilen bilgiye göre AESOB Başkanı Adlıhan Dere, TESK’te yaklaşan seçimler öncesinde 30 yıldır TESK’te olan Bendevi Palandöken’in bu dönem kaybetme riskine karşı TESK Genel Başkan Adayı olması beklenen Mehmet Yiğiner’e yaklaştı. Geçtiğimiz hafta Türkiye Şoförler Federasyonu (TŞOF) seçimlerinde güven tazeleyen TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner’le Adlıhan Dere iddiaya göre Ankara’da öğle yemeği yedi.


ANTALYA’DAN YİĞİNER’E DESTEK Mİ?
Ankara’da bir öğle yemeğinde Başkan Adlıhan Dere ile TŞOF Genel Başkanı Mehmet Yiğiner buluşurken Antalya’dan 6. Bölge Esnaf Kredi ve Kefalet Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünal Ersan, TŞOF Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Şahin, Alanya Elektrikçiler ve Elektronikçiler Sıhhi Tesisatçılar Esnaf Odası Başkan Tunahan Arıkan, Antalya Elektronikçiler Odası Başkanı Harun Önal da yemeğe katılan isimler oldu.
HANİ GENEL BAŞKAN ADAYIYDI?
TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in bu gelişmeler sonrası nasıl bir tavır alacağı ise merak konusu olurken öte yandan 1 Mayıs 2026'daki AESOB Seçimleri'nde Adlıhan Dere'nin “TESK'in 2. ismi, olası TESK Genel Başkanlığa potansiyel aday” cümleleri ile delegeleri etkilemeye çalıştığı gündeme gelmişti. Bu yemek sonrası Dere'nin TESK'te de genel başkan adaylığı düşünmediği ve en güçlü adayın yanında yer alarak güvenli limana yanaşmaya çalıştığı iddiaları kulislerde yerini aldı.
