Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Antalya | 5 Ayda 40 Milyon Turist Bekleniyor! Yarısı Antalya ve İstanbul'a

5 Ayda 40 Milyon Turist Bekleniyor! Yarısı Antalya ve İstanbul'a

Akdeniz ve Ege kıyılarında turizmin zirve dönemi resmen başladı. 5 aylık süreçte 40 milyon turistin ağırlanması hedefleniyor.

Akdeniz ve Ege kıyılarında turizmin zirve dönemi resmen başladı. 5 aylık süreçte 40 milyon turistin ağırlanması hedefleniyor.

KAYNAK: DHA
5 Ayda 40 Milyon Turist Bekleniyor! Yarısı Antalya ve İstanbul'a

Deniz, kum ve güneş turizminin kalbi olan Akdeniz ve Ege sahillerinde, sektör temsilcilerinin merakla beklediği yüksek sezon hareketliliği başladı.

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, bu yıl jeopolitik gerilimlerin ve savaşların gölgesinde geçen Türkiye turizm sezonunun en yoğun günlerine girdiğini açıkladı.

Haziran, temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarını kapsayan önümüzdeki 5 aylık süreçte yaklaşık 40 milyon ziyaretçiyi misafir etmeyi beklediklerini ifade eden Yavuz, dünya genelindeki olumsuz gelişmelere rağmen insanların tatil motivasyonunun kırılmadığına dikkat çekti.

Bölgesel krizlerin tatil tercihlerini tamamen durduramadığını kaydeden Recep Yavuz, “Etrafımızdaki savaşlar sona erebilir, yeni cepheler açılabilir. Ancak insanlığın tatil arzusu kolay kolay durmuyor. İnsanlar bir tutam güneş, birkaç gün huzur ve biraz deniz için yine yollara düşüyor. Zayıf başlayan sezon, savaş ortamına rağmen bu 5 ayda kayıplarını telafi edecek" diyerek sektörün direncini vurguladı. Son yıllarda yakın coğrafyada yaşanan çatışmalara da değinen Yavuz, “Ne yazık ki uzun yıllardır coğrafyamızın doğusunda savaşın dumanı eksik olmuyor. Buna rağmen Türkiye, doğru konumlanarak bu krizlerin turizme etkisini büyük ölçüde sınırlamayı başardı" şeklinde konuştu.

Akdeniz Çanağındaki Büyük Rekabet Kızışıyor

Mevcut tablonun korunması durumunda yıl sonunda Türkiye'nin 55-60 milyon, Antalya'nın ise tek başına yaklaşık 16 milyon ziyaretçiyi ağırlamasının sürpriz olmayacağını dile getiren Yavuz, “Elbette Akdeniz çanağındaki rekabet devam ediyor. İspanya, Portekiz, İtalya, Fransa, Yunanistan ve Adriyatik kıyıları yine güçlü talep görecek. Bulgaristan, Arnavutluk, Mısır ve Tunus da sezonun kazananları arasında yer alacak. Her destinasyonun kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Tatilci de tüm bunları değerlendirerek kararını verecek. Açıkçası bu sezonun, tüm zorluklarına rağmen önceki yıllardan çok farklı sonuçlanacağını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Ziyaretçi Akınının Yarısı Antalya ve İstanbul'a

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın geçmiş dönem verilerine dayanan analizler, yaz dönemindeki turist yoğunluğunun ağırlıklı olarak iki büyük merkeze yöneleceğini gösteriyor.

Geçen yıl haziranda 6,8 milyon, temmuzda 8,4 milyon, ağustosta 8,1 milyon, eylülde 7,5 milyon ve ekimde 6,5 milyon olmak üzere bu kritik aylarda toplamda 37 milyon turistin ülkeye giriş yaptığını anımsatan Yavuz, yıllık bazdaki toplam 63 milyon 941 bin turistin yüzde 63'ünün bu 5 aylık dönemde geldiğini kaydetti.

Bu yıl hedeflenen 40 milyon turist içindeki aslan payını yine lider kentlerin alacağını belirten Yavuz, “Geçen yılki 5 aylık dönemde Türkiye'ye gelen 37 milyon civarındaki turistin yüzde 27'si Antalya, yüzde 25'i ise İstanbul'a gelmiş. Muğla ve İzmir başta olmak üzere diğer illerimiz sıralanıyor"dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız