Akdeniz Gerçek | Antalya | 4 Mayıs Öncesi Bomba İddia: Gökhan Böcek İtirafçı mı oluyor?

4 Mayıs Öncesi Bomba İddia: Gökhan Böcek İtirafçı mı oluyor?

Antalya Büyükşehir Belediyesi merkezli soruşturmada beklenen "itiraf" hamlesi geldi. Tutuklu bulunan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in, eşinin gözaltına alınmasının ardından cezaevi müdürlüğüne başvurarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediği iddia edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi merkezli soruşturmada beklenen "itiraf" hamlesi geldi. Tutuklu bulunan Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in, eşinin gözaltına alınmasının ardından cezaevi müdürlüğüne başvurarak etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediği iddia edildi.

4 Mayıs Öncesi Bomba İddia: Gökhan Böcek İtirafçı mı oluyor?
KAYNAK: Haber Merkezi

Antalya Büyükşehir Belediyesi merkezli yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında, dengeleri altüst edecek bir gelişme yaşandı. Tutuklu bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in, cezaevinden bir dilekçe vererek “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanmak istediği iddia edildi. Siyasi kulisleri hareketlendiren bu iddia, soruşturmanın seyrini tamamen değiştirebilir.

Eşinin Gözaltına Alınması Kararını Tetikledi mi?

Antalya güne hareketli başladı. Gökhan Böcek’in eşi Zuhal Böcek, "delil karartma ve dijital verileri silme" suçlamasıyla sabah saatlerinde yeniden gözaltına alındı. Eş zamanlı olarak Büyükşehir iştiraki ANSET’te yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla Genel Sekreter Cansel Tuncer ve ANSET Genel Müdürü Vahdet Narin gibi kritik isimler hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

Bu baskınların hemen ardından, 20 Ağustos 2025’ten bu yana cezaevinde olan Gökhan Böcek’in, tutuklu bulunduğu Döşemealtı L Tipi Cezaevi Müdürlüğü’ne başvurarak itirafçı olmak istediğini bildirdiği öne sürüldü.

50 Milyon TL’lik Bağış İddiası Yeniden Gündemde

Gökhan Böcek’in itiraflarının hangi konuları kapsayacağı henüz netlik kazanmasa da, gözler soruşturma dosyasındaki eski ifadelere çevrildi. Böcek'in arkadaşı Furkan Solak, daha önce savcılığa verdiği ifadede, Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmesi için CHP Genel Merkezi’ne 50 milyon TL "bağış" adı altında ödeme yapıldığını öne sürmüştü. Gökhan Böcek’in bu para trafiği ve adaylık süreciyle ilgili detayları paylaşması bekleniyor.

Bakan Gürlek İşaret Etmiş, Muhittin Böcek Sert Çıkmıştı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamada Muhittin Böcek’in itirafçı olacağını ve Özgür Özel’e para verildiğini açıklayacağını iddia etmişti. Muhittin Böcek ise cezaevinden gönderdiği mektupla bu iddiaları sert bir dille yalanlamış, "Adaylık için 1 kuruş verdiysem şerefsizim" diyerek iddialara rest çekmişti.

Gökhan Böcek’in 4 Mayıs’taki duruşma öncesi attığı bu kritik adımın, soruşturmanın ucu açık noktalarını CHP Genel Merkezi ve Özgür Özel’e kadar uzatıp uzatmayacağı ise kamuoyunda en çok merak edilen soru haline geldi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız